ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ή για την ακρίβεια απογοητευμένος ήταν τις προηγούμενες ημέρες κορυφαίος υπουργός. (Από τους τακτικούς συνομιλητές του πρωθυπουργού – ονόματα δεν λέμε, μετρημένοι στα δάκτυλα είναι…). «Το σύστημα αντιστέκεται στην ιδέα του ανασχηματισμού», έλεγε και μιλώντας για «σύστημα» εννοούσε τους πέριξ του Καραμανλή και δυο τρεις υπουργούς. Το κυριότερο όμως, όπως σημείωνε, είναι ότι «τον ανασχηματισμό δεν τον θέλει ούτε ο Καραμανλής»! Η εντύπωση που έχει αποκομίσει (από τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό) ο εν λόγω υπουργός είναι ότι ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να προσεγγίζει… συναισθηματικά το ζήτημα της αλλαγής συγκεκριμένων υπουργών. Ωστόσο, ο κορυφαίος υπουργός επιμένει: Ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει σήμερα, αύριο θα είναι αργά!

ΑΠΟ τα μέσα της εβδομάδας είχε πάρει τις αποφάσεις του ο Θ. Ρουσόπουλος. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ανέφερε ότι «τα έχει συζητήσει όλα με τον πρωθυπουργό», επισημαίνοντας ότι «η απόφασή μου είναι ανεξάρτητη από την έκβαση της Προανακριτικής και το πόρισμα της Εισαγγελίας». Ο κ. Ρουσόπουλος έδειχνε ήρεμος και μάλλον ανακουφισμένος, έτσι που όλοι οι συνομιλητές του κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η απόφασή του ήταν να υποβάλει την παραίτησή του. Κίνηση εντελώς ανεξάρτητη από τον φημολογούμενο ανασχηματισμό.

ΜΕΡΙΚΟΙ μερικοί στη Ν. Δημοκρατία βιάζονται να αναλάβουν κυβερνητικό πόστο. Στον… μακρύ κατάλογο των υποψηφίων υπουργών και υφυπουργών έχει προστεθεί ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος. Ο τελευταίος θεωρεί «διαβατήριο» για την είσοδό του στο Υπουργικό Συμβούλιο το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εκείνος βγαίνει και την… υπερασπίζεται. Δηλαδή, με άλλα λόγια περιμένει υπουργικό χαρτοφυλάκιο ως αντάλλαγμα για τις καλές του υπηρεσίες! Η άποψη του κ. Μαρκόπουλου για τον… εαυτό του έχει γίνει ευρύτερα γνωστή, έφθασε εννοείται και στο Μαξίμου…

ΝΑ αποχωρήσει από την κυβέρνηση προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Αυτή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμβουλή του Γ. Σουφλιά προς τον Θ. Ρουσόπουλο, στην περίφημη «μυστική συνάντηση» που είχαν προ 15ημέρου. Την άποψη αυτή την είχε εκφράσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και στη σχετική συζήτηση με τον κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γνώμη του κ. Σουφλιά βάρυνε στην τελική απόφαση του κ. Ρουσόπουλου.

ΟΣΟ πληθαίνουν οι… εχθροί του Θ. Ρουσόπουλου, τόσο μειώνονται οι φίλοι του. Πληροφορούμαι ότι ο πρώην πλέον υπουργός Επικρατείας είναι… «σοκαρισμένος» με την αλλαγή συμπεριφοράς που επιδεικνύουν τις τελευταίες ημέρες πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια διεκδικούσαν τη φιλία του ή καλύτερα την επιρροή του στα μέσα ενημέρωσης. «Ακόμη και άνθρωποι που ευεργέτησα έχουν στραφεί εναντίον μου», λέει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του.


Σχολιάστε εδώ