ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ;

Δηλαδή καλούν τον Αλβανό για να… τιμήσει την επιχείρηση κατάληψης της χώρας μας και τον Τούρκο για την κατοχή της Κύπρου και τις μη κρυπτόμενες επεκτατικές επιδιώξεις τους; Ή την αντίσταση της Ελλάδας εναντίον τους… Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει πουθενά στον πλανήτη.

Το σκέπτεστε να καλούσε το Βιετνάμ τον αμερικανό υπουργό Άμυνας για τον πόλεμο εναντίον του;

Ή το Ιράκ, μετά από κάποια χρόνια, τους εισβολείς Αμερικανούς, που το έκαναν γη Μαδιάμ και έσπειραν τον όλεθρο;

Τι θέλει η κυβέρνηση, να πούμε στον αλβανό και τον τούρκο υπουργό Άμυνας και ευχαριστώ; Ε, τότε δεν απομένει παρά να καλέσει ο κ. Καραμανλής και τον Γκρούεφσκι, λέγοντάς του από τον άμβωνα του Αγίου Δημητρίου, ιδού τα… χωράφια σας, ιδού η Θεσσαλονίκη σας! Δεν είμαστε πολεμοχαρείς ούτε εκδικητικοί. Αλλά όλα έχουν και κάποια όρια… Εκτός αν στόχος είναι να ξεχάσουμε (όπως θέλει και η εθνική μας παιδαγωγός, κυρία Ρεπούση) και θέλετε έναν λαό χωρίς μνήμη, για να μην αντιστέκεται και να αδιαφορεί σε κάθε υποχώρηση και παράδοση, με δόλωμα-αντάλλαγμα ένα κόκαλο καλοπέρασης…

Αυτή είναι η παγίδα που απειλεί τούτη τη γη και τον Ελληνισμό… Η εξουσία μπορεί να θέλει, ο λαός όμως, εμείς όλοι, έχουμε τον τελευταίο λόγο. Και την ευθύνη. Για να μην τα φορτώνουμε, όπως συμβαίνει τελευταία, στους άλλους… Ο κάθε λαός αποφασίζει για την τύχη του… Κι αυτό να μην το ξεχνάμε.


Σχολιάστε εδώ