Βάση δεδομένων για τα ΜΜΕ

Την πρώτη βάση δεδομένων για τη συλλογή, καταγραφή και ταξινόμηση του συνόλου του νομοθετικού υλικού που αφορά στα ΜΜΕ στη χώρα μας δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, στη σελίδα του υπουργείου Επικρατείας www.minpress.gr.

Η βάση δεδομένων 6.500 σελίδων περιέχει 490 νομοθετήματα, από τον Ν. 4434/1929 «Περί συστάσεως Ταμείων ασφαλίσεων τάξεων τινών εργαζομένων» μέχρι τον Ν. 3592/2007 «Συγκέντρωση και αδειοδότηση Επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Η βάση αυτή περιέχει όλες τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τα ζητήματα των ΜΜΕ, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του ΕΣΡ, καθώς και τις διατάξεις που αφορούν το προσωπικό των ΜΜΕ και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Στον πρόλογό του για την έντυπη μορφή του περιεχομένου της βάσης, ο τέως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος επισημαίνει πως «αφού τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σκοπό έχουν εκ του Συντάγματος την αντικειμενική και με ίσους όρους πληροφόρηση των πολιτών και συμβάλλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, η γνώση των διατάξεων που διέπει το καθεστώς τους τείνει παράλληλα στην προστασία του κοινωνικού συνόλου».


Σχολιάστε εδώ