Απόλυτη σιωπή στην πρόταση Εφραίμ να τα επιστρέψει όλα

Με απόλυτη σιωπή αντιμετωπίστηκε από κυβέρνηση, κόμματα και αρμόδιους υπουργούς η πρόταση Εφραίμ την οποία αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή για την άνευ όρων επιστροφή από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου όλων των ακινήτων που αντηλλάγησαν για τη Βιστωνίδα. Γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την ηγεσία της Μονής, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση δηλώνει ότι θ’ αναγκαστεί να περάσει στην αντεπίθεση.
Ανέμεναν άλλωστε οι κύκλοι της Μονής, εξ ου και ο έντονος προβληματισμός τους, ότι η πρόταση για αναστροφή των ανταλλαγών και ολική επαναφορά των πραγμάτων στην προτεραία κατάσταση θα γινόταν δεκτή από την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο.
Ανησυχούν ότι η δέσμευση από την κυβέρνηση όλων των ακινήτων που αντηλλάγησαν θα οδηγήσει τους αγοραστές σε ασφαλιστικά μέτρα και με δικαστική απόφαση θα κατασχέσουν τα έσοδα της Μονής, που θα κινδυνεύσει με λουκέτο.
Το μόνο, όπως λένε, που μένει απ’ έξω στην επιστροφή των ακινήτων είναι η λίμνη της Βιστωνίδας. Και τούτο γιατί αν παραιτηθούν από κάθε τίτλο, αυτό θα ξεσηκώσει όλες τις υπόλοιπες Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες φοβούνται ότι έτσι θα αμφισβητηθούν οι τίτλοι όλων των Μονών και των όποιων δικών τους αντίστοιχων τίτλων.


Σχολιάστε εδώ