Αν και ευρωβουλευτής, ο κ. Παπαδημούλης ακόμα δεν διαπίστωσε ότι η απόφαση του κ. Φώλια αφορά την Κομισιόν…

Aπό τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Παπαδημούλη πήραμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω επιστολή:

«Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2008,

κ. Κουρή,

Πληροφορήθηκα με καθυστέρηση ότι ανώνυμα δημοσιεύματα της εφημερίδας ʽʽΠΑΡΟΝʼʼ στις 21/9 και στις 5/10 επιχειρούν να με εμφανίσουν ως εμπλεκόμενο και περίπου… συνυπεύθυνο με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια σε απόφαση που πήρε σχετικά με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής και τις υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Δημοσίου για την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή ευθύνης της.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να πάψουν ορισμένοι να ψαρεύουν σε θολά νερά εμπλέκοντας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζω:

1ον: Ο κ. Φώλιας και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την απόφαση αυτή. Προσωπικά την πληροφορήθηκα από το ʽʽΠΑΡΟΝʼʼ της Κυριακής και το περιεχόμενό της, παρά τις απαντήσεις του κ. υπουργού, μου προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά.

2ον: Η δήθεν ʽʽπληροφορίαʼʼ του ανώνυμου συντάκτη σας ότι τάχα συναντήθηκα με τον κ. Φώλια λίγες μέρες πριν την υπογραφή της σχετικής απόφασης είναι 100% ψευδής και συκοφαντική.

3ον: Για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνη, η οποία και με καλύπτει πλήρως. Εξετάζω επίσης, αν διαπιστωθεί ότι εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Κομισιόν, την υποβολή σχετικής ερώτησης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

4ον: Ο ισχυρισμός ότι επειδή εργαζόμουν ως τις 19 Ιουλίου του 2004 ως στέλεχος της ΕΠΑ Αττικής είμαι ντε φάκτο και συνυπεύθυνος για τις αποφάσεις που πήρε ο κ. Φώλιας τεσσεράμισι χρόνια μετά, θα μπορούσε να γίνει μόνον από έναν φαντασιόπληκτο ή νοσηρό συκοφάντη.

5ον: Όλα τα παραπάνω ο ανώνυμος συντάκτης των δημοσιευμάτων θα μπορούσε να τα πληροφορηθεί, αν είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να διασταυρώσει τις ʽʽπηγέςʼʼ του, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δυστυχώς, έως και σήμερα, κανείς από την εφημερίδα δεν μπήκε στον κόπο αυτό.

κ. Κουρή,

Είμαι βέβαιος ότι θα προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι με αφορά.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Αυτό το τελευταίο παρακαλώ να το διαβιβάσετε και στον ανώνυμο συντάκτη των δημοσιευμάτων που επιχείρησε με μεγάλη ευκολία να λασπολογήσει σε βάρος μου.

Με τιμή

Δ. Παπαδημούλης

Ευρωβουλευτής ΣΥΝ»

Σημ. «Π»: Δεκτές οι διευκρινήσεις του κ. Παπαδημούλη, τον οποίο πουθενά δεν εμφανίσαμε συνυπεύθυνο. Απλώς επισημάναμε τη σιωπή του, αν και παλιό στέλεχος της ΕΠΑ. Μας ξενίζει όμως το επιθετικό ύφος. Και μάλιστα προς μια εφημερίδα που ίσως είναι η μοναδική που κάθε εβδομάδα προβάλλει τις δραστηριότητές του στην Ευρωβουλή, όπως και των άλλων ευρωβουλευτών. Όμως δεν είναι απορίας άξιο, ότι ενώ ο συνάδελφός σας στον ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση για τη σκανδαλώδη απόφαση του κ. Φώλια, εσείς ακόμα

ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ αν θα καταθέσετε σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που θα διαπιστωθεί ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Κομισιόν; Μα καλά, είδατε μόνο την παράγραφο που αναφέρεται σε εσάς; Δεν διαβάσατε, δεν σας ενημέρωσαν ότι η Κομισιόν στο αίτημα του υπουργού Ανάπτυξης για παράταση, που τελικά με δική του αποκλειστικά ευθύνη έδωσε ο κ. Φώλιας, ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ; Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για εσάς; Ότι οι λόγοι που προέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έπεισαν την Κομισιόν; Και ως παλιός εργαζόμενος στην ΕΠΑ Αττικής, δεν έχετε αγωνία, ενδιαφέρον, ευαισθησία, για την τύχη της ΕΠΑ και των συναδέλφων σας (δεν ξέρουμε, δεν το διευκρινίζετε στην επιστολή σας, αν συνεχίζετε να είσθε συνάδελφός τους);

Μας κάνει εντύπωση και κάτι άλλο ακόμα, κύριε Παπαδημούλη. Ότι αποφεύγετε να χαρακτηρίσετε την απόφαση του κ. Φώλια. Τυχαία αρνήθηκε η Κομισιόν; Δεν είναι σκανδαλώδης, δεν είναι χαριστική η παράταση που δίνει για την κατασκευή των 500 χιλιομέτρων αγωγού του φυσικού αερίου; Από τη στιγμή που δεν επιβάλλει πρόστιμο, δεν γίνεται κατάπτωση εγγυήσεων για τη μη τήρηση από την ΕΠΑ των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τη σύμβαση;

Αυτά, και να ξέρετε, κύριε Παπαδημούλη, ότι το «ΠΑΡΟΝ» δεν συκοφαντεί κανέναν, ούτε λασπολογεί. Και θα σας συστήναμε να πάρετε πίσω αυτές τις βαριές λέξεις. Εκτός αν είναι συκοφαντία το να απορείς γιατί ο κ. Παπαδημούλης, που καθημερινά βομβαρδίζει το Ευρωκοινοβούλιο με ερωτήσεις, ως παλιό στέλεχος της ΕΠΑ δεν κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων ερώτηση για μια απόφαση που η Κομισιόν δεν ενέκρινε… Αν αυτό είναι παρεμπίπτoν, τότε αφήνουμε τον αναγνώστη να κρίνει…


Σχολιάστε εδώ