ΑΜΥΝΤΙΚΑ

lΟι καλοί μας γείτονες φαίνονται τελευταία λίγο συγκρατημένοι στην προκλητικότητά τους.

lΌ,τι όμως δεν κάνουν αυτοί, βάζουν το φιλαράκι τους, τον αμερικανό Πτέραρχο Λι Μακ Φαν, διοικητή του Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, να το κάνει, εγκρίνοντας σχέδια πτήσης νατοϊκού σμήνους (αμερικανοτουρκικού)

F-16 για να παραβιάσει 8 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο σε άσκηση, προσεγγίζοντας στα 8 μίλια τον Αη-Στράτη (16 Οκτωβρίου).

lΠού ποντάρουν; Εκεί που πόνταραν οι συνάδελφοί τους το 1996 και σκηνοθέτησαν την κρίση των Υμίων για να κάνουν ακόμη ένα βήμα στα σχέδιά τους: τη διάλυση του «καταστήματος»…

lΛίγες ημέρες πριν, ο συμπαθής και σεμνός Α/ΓΕΕΘΑ κ. Γράψας διαμαρτυρόταν στον κ. γενικό διευθυντή Προμηθειών, alter ego του υπουργού, για την εγκατάλειψη των νέων αρμάτων χωρίς πυρομαχικά. Και εγώ ρωτάω: Αρκεί η διαμαρτυρία; Έτσι προστατεύεται η άμυνα της χώρας; Ή με μια παραίτηση; Ελπίζω, αρχηγέ, να αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες σας. Ανεξαρτήτως των ευθυνών εκείνων που βαρύνονται για τη μη προμήθεια των αναγκαίων βλημάτων.

Τραγικά ΙΙ

lΝα θυμάστε ότι το Τουρκικό Ναυτικό, αλλά κι εσείς προσωπικά, έχετε έναν φίλο στην Ελλάδα, φέρεται ειπών ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Καλαμαλίκης στον τούρκο ομόλογό του Ναύαρχο Μετίν Άτατς, προφανώς φιλοφρονητικά, ξεχνώντας πολλά.

lΔεν διαφωνούμε ότι πρέπει να καλλιεργείται φιλικό κλίμα, εκατέρωθεν όμως…

lΜετά μία εβδομάδα, ο κ. Άτατς εκτόξευσε απειλές, με αφορμή τις συμφωνίες Κύπρου με Αίγυπτο και Λίβανο σχετικά με έρευνες πετρελαίου. «Τέτοιου είδους συμφωνίες», δηλώνει ο Ναύαρχος, «απειλούν τα συμφέροντα της Τουρκίας». Mare nostrum έχουν κάνει Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι, αφού διαπίστωσαν την ελληνική αδιαφορία ή φοβία στη διαχείριση ελέγχου της περιοχής.

Τραγικά ΙΙΙ

lΙδού λοιπόν και άλλη Εξεταστική προκαλούσα προβλήματα στον πολιτικό κόσμο.

lΜα η λύση είναι απλή και αποτελεσματική. Συγκρότησή της με πρόεδρο τον κ. Τραγάκη, με την ίδια ακριβώς σύνθεση του 2004 για τα εξοπλιστικά. Κουκούλωμα στο πι και φι. Ξέρουν καλά και οι σημερινοί και οι χθεσινοί, που έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα… Και έδειξαν τον δρόμο…

Συνέδριο

lΤο ετήσιο συνέδριο για μαχητικά αεροσκάφη οργανώνεται φέτος στη Φλωρεντία (4-8 Νοεμβρίου).

lΣυμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι του χώρου. DASSAULT, RAYTHEON, EADS, BOEING, LOCKHEED, SAAB κ.λπ.

lΕντύπωση προκαλεί η παρουσίαση θεμάτων από τις Πολεμικές Αεροπορίες Πολωνίας, Ρουμανίας και Ελβετίας.

lΑπό ελληνικής πλευράς, μέχρις ώρας, τίποτα…


Σχολιάστε εδώ