«Έχουμε και λέμε» αξίας 1 εκατ. ευρώ!

Ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ το κόστος της μικτής παραγωγής του προγράμματος «Έχουμε και λέμε» που προβάλλεται από την ΕΤ1. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την εισήγηση της γενικής διεύθυνσης τηλεόρασης (Αρ. Πρωτ. 16155/ 2.10.2008). Η δε ανάθεση είναι στην εταιρεία Cut Production για 170 δίωρα επεισόδια. Σύμφωνα με την εισήγηση, στη συγκεκριμένη μικτή παραγωγή «το συνολικό κόστος των 170 επεισοδίων για τη συμπαραγωγό εταιρεία ανέρχεται σε 983.960 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και για την ΕΡΤ σε 145.350 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Σημειώνεται πως πρόκειται για την εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια εκλήθη να λάβει την απόφασή του.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα τεχνικά μέσα και το προσωπικό που βάζει η ΕΡΤ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ θα διαθέσει, τουλάχιστον σύμφωνα με την εισήγηση, «την κεντρική παρουσιάστρια (Ρίκα Βαγιάννη), μία συμπαρουσιάστρια (Μάριον Μιχελιδάκη), σκηνοθέτη, δύο διευθυντές παραγωγής, δύο βοηθούς σκηνοθέτες, στούντιο με 5 κάμερες (εκ των οποίων η μία σε γερανό) και όλους όσοι εμπλέκονται στον ήχο, στο control, στο πλατό και στα video για τις ανάγκες της ζωντανής μετάδοσης της εκπομπής».

Επίσης «η ΕΡΤ αναλαμβάνει το κόστος κατασκευής του σκηνικού, την παραγωγή των σημάτων αρχής και τέλους, καθώς και των trailer της εκπομπής, ενώ θα διαθέτει δύο βάρδιες την εβδομάδα, για μεταγραφές αρχειακού υλικού, αρχειακό υλικό διάρκειας έως 6 λεπτών ανά εκπομπή και 3 Iinks τον μήνα εντός Αθηνών».

Τέλος, η ΕΡΤ «θα διαθέτει κασέτες για την εγγραφή της ζωντανής μετάδοσης, οθόνη plasma, μακιγιάζ (3 άτομα) και κομμωτήριο (3 άτομα), ενοίκιο μουσικών οργάνων, χορδιστή πιάνου κ.λπ. και θα καλύψει το κόστος εκτός έδρας για 10 εκπομπές».

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο της επιτροπής κοστολογίου της ΕΡΤ η αμοιβή για μια τρίτη παρουσιάστρια, εκτός ΕΡΤ, ανέρχεται σε 800 ευρώ ανά επεισόδιο.


Σχολιάστε εδώ