«Έφοδος» Πετραλιά στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Η υπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Γ. Βερναδάκη και τους διευθυντές του Οργανισμού, από τους οποίους ζήτησε επίσπευση της υλοποίησης των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Ακόμη εξετάζεται το γιατί της μυστικότητας, καθώς προηγούμενες επισκέψεις της κ. Πετραλιά σε οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου που προΐσταται συνοδεύτηκαν από ανακοινώσεις κ.λπ.
Σημειώνεται:
Μόλις την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης της υπουργού στον ΟΑΕΔ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή με την οποία καταγγέλλουν «διάλυση και πλήρη κομματική επανίδρυση των Σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης του Οργανισμού». Επιπλέον, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν πως «χωρίς καμιά λογική εξήγηση μπήκε λουκέτο στα επιτυχημένα ΤΕΕ και ΙΕΚ». Αλίμονο, για να χρησιμοποιηθούν οι υποδομές ως πολυτελή γραφεία του διοικητή του ΟΑΕΔ… Ηχηρά τα ονόματα των βουλευτών που υπογράφουν την επερώτηση (μεταξύ τους οι Ευαγ. Βενιζέλος, Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Εύα Χριστοφιλοπούλου, Π. Ευθυμίου, Μ. Δαμανάκη, Α. Διαμαντοπούλου, Κ. Καρτάλης, Δ. Κουσελάς, Θ. Πάγκαλος, Π. Μπεγλίτης, Γ. Λιάνης, Τ. Χυτήρης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσής κ.ά.).
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Γ. Βερναδάκης, στον οποίο γνωστοποιήσαμε τις καταγγελίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις αποκρούει και απαντά κατηγορηματικά τα εξής:
• Δεν ευσταθεί η καταγγελία για κομματική επανίδρυση των Σχολών του Οργανισμού, καθώς υπογραμμίζει ότι «για πρώτη φορά, κατά προτεραιότητα, προσελήφθησαν άνεργοι καθηγητές όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων». Για όσους δεν επαναπροσλήφθηκαν ο κ. Βερναδάκης αναφέρει πως παραμένουν υπάλληλοι του Δημοσίου, καθώς καταργήθηκε η δεύτερη ή τρίτη θέση εργασίας τους.
• Ως προς τα «πολυτελή γραφεία» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, αφού αναφέρει ότι λειτουργεί το ΤΕΕ Αλίμου, ενώ το ΙΕΚ συγχωνεύτηκε με το ΙΕΚ Καλαμακίου ισχυρίζεται ότι κατασκευάστηκαν δύο όροφοι επιπλέον στον χώρο ΤΕΕ-ΙΕΚ με κοστολόγιο βάσει του ΓΟΚ. Ως προς την επίπλωση, ο κ. Βερναδάκης υποστηρίζει πως πρόκειται για έπιπλα που κατασκευάστηκαν από ξυλουργούς Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ με κόστος 2.600 ευρώ. Στόχος η συγκέντρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού σε δύο κτίρια αντί τεσσάρων, στα οποία είναι διασκορπισμένοι υπάλληλοι, η νομική υπηρεσία και μέλη διοίκησης.
Η συνέχεια εντός της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ