Άφησαν στην ΕΟΠΕ τις κατασκευές σε Άγιο Κοσμα και Παιανία, ενώ η «μαύρη» τρύπα που κληροδότησε ο Μπελιγράτης ανέρχεται σε 10 με 11 εκατ. ευρώ

Η «μαύρη» τρύπα της ΕΟΠΕ, που της κληροδότησε ο Θανάσης Μπελιγράτης, ανέρχεται σε 10 με 11 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, ενώ το ολυμπιακό φέσι που άφησε με τα κατασκευαστικά του πειράματα ο πρώην πρόεδρος είναι 2,8 εκατ. ευρώ.

Οι ολυμπιακές κατασκευές που σήκωσε η ΓΓΑ μέσω της ΕΟΠΕ σε Άγιο Κοσμά και Παιανία, τις οποίες ανέλαβε ως ανάδοχος η ομοσπονδία βόλεϊ έπειτα από εντολή του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη εν όψει των Αγώνων του 2004, μόνο κέρδος δεν απέφεραν στη Μάρκου Μπότσαρη. Αντιθέτως, φορτώνουν με πρόσθετες υποχρεώσεις, όπως η φύλαξη των χώρων. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα, διευκρινίζοντας ότι οι δύο κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν εμπλακεί στις εν λόγω κατασκευές, η ολλανδική «DΕ BOER» και η ελληνική «ΜΕΓΑΣΩΛ», διεκδικούν από τον ανάδοχο (ή μεσολαβητή) 900.000 ευρώ για τις κατασκευές του Αγίου Κοσμά και 1,9 εκατ. ευρώ για το Complex της Παιανίας. Η «ΜΕΓΑΣΩΛ», μάλιστα, κατάφερε να δεσμεύσει το σεβαστό ποσό των 300.000 ευρώ, χρήματα που προορίζονταν για τα σωματεία.

Ο Προσαλίκας δίνει αγώνα δρόμου για να απεμπλακεί από τα βαρίδια των ολυμπιακών κατασκευών. Η απομάκρυνση του «σπιτιού του βόλεϊ» από τα επιπλέον έξοδα της ΕΟΠΕ είναι μια δύσκολη υπόθεση προς το παρόν, διότι το συγκρότημα της Παιανίας («σπίτι του βόλεϊ», στάδιο στίβου και εξωτερικός χώρος) δεν έχει διοίκηση.


Σχολιάστε εδώ