άλλα αθλητικά

// Όλα τα πράγματα τελικά έχουν μια εξήγηση σε αυτήν τη ζωή. Οι περισσότεροι αναρωτήθηκαν για την παραίτηση του Πέτρου Κόκκαλη, αρχικά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και στη συνέχεια από την προεδρία του Ερασιτέχνη, για ποιο λόγο έγινε. Πέραν του όποιου προσωπικού θέματος μπορεί να υπάρχει, όλα αυτά σχετίζονται και με τα τηλεοπτικά. Όλες τις συμφωνίες για τη Super League με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τις είχε κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος τώρα πια δεν έχει καμία θεσμική θέση στον Ολυμπιακό και ο πατέρας του, ο Σωκράτης Κόκκαλης, δεν τήρησε καμία από αυτές τις συμφωνίες.

// Τα όσα με καταιγιστικούς ρυθμούς συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στα τηλεοπτικά και την κεντρική διαχείριση άφησαν με ανοιχτό το στόμα πολύ κόσμο, ενώ δεν θα έπρεπε. Θυμίζουμε την περίφημη κίνηση των «12» στο Πεντελικό το 1998, όταν και τότε οι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Κόκκαλης – Βαρδινογιάννης είχαν κάτσει στο ίδιο τραπέζι. Η κίνηση εκείνη διαλύθηκε όταν πρώτος ο Ολυμπιακός απεχώρησε και συμμάχησε με αυτούς κατά των οποίων στρεφόταν.

// Το ίδιο και η Ξάνθη. Ό,τι έκανε και τότε κάνει και τώρα. Μετά τον Ολυμπιακό το 1998 απεχώρησαν και οι Θράκες από την κίνηση των «12», κάτι που κάνουν και τώρα από την κεντρική διαχείριση, παρότι προ ολίγων ημερών δήλωναν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και την περασμένη Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας ψήφισαν υπέρ. Όλα όσα έγιναν το 1998 έδειχναν και το τι επρόκειτο να συμβεί τώρα, το 2008…

// Στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, πάντως, που είχε γίνει στις αρχές του Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης είχε δείξει τις προθέσεις του περί αυτών που θα ακολουθούσαν. Είχε προειδοποιήσει από τότε την ηγεσία της λίγκας και τις ομάδες να μην προχωρήσουν από τώρα στην κεντρική διαχείριση, διότι αν περίμεναν λίγο καιρό θα πετύχαιναν υψηλότερο τίμημα. Οι ομάδες δεν τον άκουσαν τον πρόεδρο και αυτός απεχώρησε.

// Πριν το κάνει, όμως, άφησε σαφή υπονοούμενα για μίζες εντός της λίγκας από κάποιους που χειρίστηκαν το θέμα του διαγωνισμού της κεντρικής διαχείρισης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη πιο ευθείες ήταν για το ίδιο θέμα οι βολές του Χρήστου Πανόπουλου…

// Μιας και μιλάμε πάντως για κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, υπάρχουν και τρεις ακόμη παράμετροι κοινωνικής υφής που πρέπει να αναφέρουμε. Πρώτον, ότι τα ποσά που δίνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις ομάδες, δηλαδή σε ανώνυμες εταιρείες, είναι υπέρογκα και προκλητικά για την υπόλοιπη κοινωνία, ειδικά αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα και τον κόσμο. Δεύτερον, ότι όσον αφορά στην κρατική τηλεόραση το θέμα γίνεται ακόμη πιο προκλητικό, διότι διαχειρίζεται κρατικό χρήμα. Τρίτον, θα ήταν καλύτερα τα τηλεοπτικά δικαιώματα να δοθούν σε ανοιχτό κανάλι για να μην αναγκάζονται οι φίλαθλοι σε περίοδο οικονομικής ύφεσης να πληρώνουν και συνδρομή για να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα.


Σχολιάστε εδώ