Ψάχνουν για τρομοκράτες του ΡΚΚ μεταξύ ελλήνων δικηγόρων και βουλευτών!

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία, ενδεικτική ίσως των ημερών που ζούμε. Όλα άρχισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η γαλλική αστυνομία συνέλαβε στο Παρίσι δύο ύποπτους για τρομοκρατική δράση Κούρδους. Ερευνώντας στη συνέχεια αιφνιδιαστικά τα σπίτια των δύο συλληφθέντων οι άντρες της γαλλικής ασφάλειας βρήκαν μεταξύ άλλων και μερικές κάρτες (μπιλιετάκια) ελλήνων βουλευτών και δικηγόρων, τις οποίες έβαλαν αμέσως στο μικροσκόπιο, θεωρώντας προφανώς ότι έπεσαν σε «λαβράκι».
Επρόκειτο ωστόσο για ονόματα γνωστών δικηγόρων και βουλευτών οι οποίοι είχαν παραστεί στην περίφημη δίκη του ʼ99 για την παράνομη και επεισοδιακή είσοδο στην Ελλάδα του πρώην ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Στη δίκη αυτή είχαν παραπεμφθεί 13 άτομα, μεταξύ αυτών ο Ναξάκης, η Βούλα Δαμιανάκου, δύο Κούρδοι, ορισμένοι πιλότοι, έχοντας τελικά όλοι τους αθωωθεί.
Το πράγμα είχε τραγελαφική συνέχεια, αφού άνθρωποι όπως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης, Φαήλος Κρανιδιώτης και Θεοδωρόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής κλήθηκαν από τη 16η ανακρίτρια, κατόπιν προφανώς διαβίβασης αιτήματος δικαστικής συνδρομής από τη γαλλική Δικαιοσύνη για… παροχή εξηγήσεων!
Κλήθηκαν, δηλαδή, όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, επειδή κάπου κάποιος βρέθηκε να έχει κάρτες με τα στοιχεία τους, ν’ αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες!
Πέρα, πάντως, από τη γραφική πλευρά της υπόθεσης που αφορά τα τσακάλια της γαλλικής αντιτρομοκρατικής που θεώρησαν ότι ανακάλυψαν παρακλάδι του ΡΚΚ στην Ελλάδα, διατυπώνεται η άποψη και από δικαστικούς κύκλους ότι ο φάκελος των Γάλλων θα μπορούσε να επιστραφεί από την ελληνική πλευρά ως απαράδεκτος. Υπάρχει, τέλος, η πληροφορία ότι ο κ. Παπαθεμελής αρνήθηκε να καταθέσει.
Ωραία πράγματα…


Σχολιάστε εδώ