Υπουργοί μας πιέζουν να παρανομήσουμε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι περισσότεροι υπουργοί, με σχεδόν «ανενδοίαστο» τρόπο, ζητούν από τους διοικητές να προωθήσουν τα «αιτήματά» τους, απαιτώντας ακόμη και καταστρατήγηση των νόμων και των κανονισμών. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να στέλνουν χειρόγραφες εντολές, αδιαφορώντας ακόμη και για τον κίνδυνο τα χαρτιά αυτά να πέσουν σε… λάθος χέρια.

Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτή υπουργού ο οποίος απαίτησε από διοικητή Οργανισμού να προσλάβει «εκλεκτό» του ως σύμβουλο και με αμοιβή δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, άλλος υπουργός ζήτησε από έτερο διοικητή να φροντίσει ώστε σε διαγωνισμό να προσληφθεί η ιδιαιτέρα γραμματέας του! Κατά κανόνα οι υπουργοί διεκδικούν τις πιο προνομιούχες θέσεις (με παχυλές αμοιβές, μπόνους κ.ά.). Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει τους επικεφαλής των Οργανισμών, οι οποίοι πάντως έχουν ήδη ενημερώσει τη Ρηγίλλης, θέτοντας ακόμη και ζητήματα «κάθαρσης» για συγκεκριμένα πρόσωπα. Περιμένουν από το κόμμα να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να ανακοπεί η «απληστία» των υπουργών.

Σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας «διάβημα» στον ίδιο τον Κ. Καραμανλή. Δεδομένου ότι το κλίμα είναι εκρηκτικό, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η οργή των διοικητών τις επόμενες ημέρες να βρει διέξοδο στα… Μέσα Ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ