ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών

– Δεν θα θέσουμε το ερώτημα εάν υπάρχει κράτος και ποιος ασκεί εξουσία στην Θράκη. Αλλά μήπως είναι επιτέλους η ώρα να υπάρξει παρέμβαση στις εστίες έντασης που δημιουργούν ορισμένοι με αιχμή θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης; Εκτός αν έχει αποφασισθεί να παραδοθεί η εξουσία στους γνωστούς προστατευόμενους του προξενείου στο Δέρειο, όπου απαιτούν να απομακρυνθεί η δασκάλα Χ. Νικοπούλου, προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο Σχολείο, ή στον κ. Τσετίν Μάτατζη (βουλευτή ΠΑΣΟΚ) και στη Συμβουλευτική Επιτροπή που θέλουν να υποκαταστήσουν το υπουργείο Παιδείας στην Ξάνθη. Εκτός κι αν όλα αυτά γίνονται για να ανακάμψει εκλογικά η ΝΔ στη μειονότητα, κάτι που θα είναι τραγικό και απαράδεκτο…

– Μνημείο πολιτικού αμοραλισμού είναι ο χειρισμός της υπόθεσης των διαμαρτυριών στη Φλώρινα για το πεδίο βολής των Λόφων, από τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες. Προκειμένου να χαϊδέψουν τ’ αυτιά του Π. Βοσκόπουλου και με την ελπίδα ότι θα τους δώσει μερικές από τις λιγοστές ψήφους που ελέγχει άφησαν μια πιθανόν δικαιολογημένη διαμαρτυρία των κατοίκων να μετατραπεί από το «Ουράνιο Τόξο» και τον κ. Γκρούεφσκι σε προβοκάτσια. Ας σοβαρευτούν οι κ. βουλευτές της περιοχής, αλλά και οι αρμόδιες αρχές, γιατί σε λίγο θα κατορθώσουν να είμαστε και υπόλογοι διεθνώς επειδή η χώρα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα εντός του εδάφους της, χωρίς να ρωτήσει τη φιλοσκοπιανη ομάδα της Μελίτης…

– Ποιος είχε την έμπνευση να στείλει τον υφυπουργό εξωτερικών Π. Δούκα στο Βιετνάμ να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τις ημέρες που καίγεται ο κόσμος με την υπόθεση Βατοπεδίου; Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να αποφύγουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

– Παλιότερα έπρεπε να κρατάς από οικογένεια πρέσβεων για να ορθοποδήσεις στη Διπλωματική Υπηρεσία. Τώρα αρκεί ένας συγγενής, π.χ. η αδελφή σου να είχε υπάρξει συμμαθήτρια της υπουργού Εξωτερικών, προκειμένου να εξασφαλίσεις καλό πόστο. Η… εύνοια δεν κράτησε πολύ, καθώς κάποιοι αποδείχθηκαν άσοι στην υπονόμευση.

– Ποιος μεγαλοπρέσβης συνταξιοδοτήθηκε και τελικά ούτε καν διαμαρτυρήθηκε όταν δεν εκπληρώθηκαν υποσχέσεις που είχε λάβει για αξιοποίησή του σε άλλη θέση;

– Κατόρθωσε και ξεπέρασε τις ΕΔΕ και το πειθαρχικό, κατάφερε αντί για δίωξη να εισπράξει μετάθεση στην πρεσβεία σε ανατολικοκεντρο-ευρωπαϊκή μικρή χώρα της ΕΕ, αλλά αγωνίζεται τώρα να ξεπεράσει την τελευταία εμπλοκή. Το υπουργείο Εξωτερικών της συγκεκριμένης χώρας αρνείται μέχρι στιγμής να εγκρίνει τη μετάθεση, δείχνοντας έτσι την ενόχλησή του για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για την ελληνική πρεσβεία. Πάντως εκεί τουλάχιστον δεν ανθεί το εμπόριο θεωρήσεων…

– Νομιμοποιείται η κρατική υπάλληλος η οποία έχει αναλάβει τη διεύθυνση του ιστορικού αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών να αρθρογραφεί κάθε Κυριακή σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα; Και όταν λέμε αρθρογραφεί, εννοούμε ότι δημοσιοποιεί ως… ερευνήτρια ντοκουμέντα από αυτά που το ελληνικό κράτος της έχει αναθέσει να προστατεύει, ερευνά και αξιοποιεί προς όφελος φυσικά της χώρας και όχι συγκεκριμένης εφημερίδας και της ίδιας προσωπικώς. Είναι σαν ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου να κλείσει μια αίθουσα και να πωλεί φωτογραφίες των εκθεμάτων σε συγκεκριμένη μάλιστα γκαλερί…

– Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τα σχόλια που διαβάσαμε και τα όσα ακούμε για παρεμβάσεις συνήθως (αλλά όχι πάντοτε) διακριτικές της κ. Μπακογιάννη σε έκδοτες, εκδότριες, διευθυντές και δημοσιογράφους, για να κατανοήσουν τα επιτεύγματά της στο Σκοπιανό, αλλά και να ρίξουν λίγο τους τόνους στις ιστορίες που μπλέκουν τον Ισίδωρο Κούβελο, τον κουνιάδο του γιου της, αλλά και τον αδελφό της Κυριάκο. Το ερώτημα είναι αν με όλα αυτά βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί και με τα θέματα αρμοδιότητάς της…

Ο εξωφρενικός


Σχολιάστε εδώ