Τώρα θυμούνται τον ρόλο του κράτους οι ίδιοι που το… ξεπούλησαν!

Η διαπίστωση αυτή ενισχύθηκε διαβάζοντας την ακόλουθη παράγραφο:

«Είναι φανερό ότι οι συντηρητικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να δώσουν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Οι διαστάσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης αναδεικνύουν τη χρεοκοπία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Η απουσία κανόνων και η αυτορρύθμιση των αγορών οδήγησαν σε καταστρεπτικά αποτελέσματα. Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι ανισότητες υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή…»

Συνεχίζοντας όμως τη μελέτη του άρθρου του κ. Παπαντωνίου έκπληκτος διαπίστωσα ότι δεν επρόκειτο για αυτοκριτική της χρεοκοπίας του δικού του «σοσιαλιστικού» οικονομικού μοντέλου, αλλά μόνο για κριτική της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι« η οικονομία και ο ελληνικός λαός πληρώνουν για τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ»! Εξειδικεύοντας τα λάθη αυτά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μεσοπρόθεσμα η διόγκωση των ελλειμμάτων περιορίζει δραστικά της δυνατότητες εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, της έρευνας και του κοινωνικού κράτους. Εξάλλου, η απουσία θεσμικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με την επιβολή άκρατου κομματισμού, συνεπάγεται γραφειοκρατία και διαφθορά, που καταπνίγουν την επιχειρηματικότητα και επιδεινώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη. Το κράτος έχει απαξιωθεί ως εργαλείο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας». Και αναφερόμενος στη σοσιαλδημοκρατία υπογραμμίζει ότι η «πλατφόρμα» της περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, «το σημαντικό ρόλο του κράτους στην εξασφάλιση συνθηκών σταθερότητας στην οικονομία…» Έξοχα! Εύστοχα! Αλλά, όλα αυτά τα λάθη και τα τραγικά αποτελέσματα στην οικονομία (υψηλά ελλείμματα, υψηλό δημόσιο χρέος, υψηλή ανεργία, υψηλή φορολογία, υψηλός πληθωρισμός και ακρίβεια, φτώχεια μονίμως στο 21% του πληθυσμού, παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αδύναμη κοινωνική συνοχή, χαμηλά κονδύλια για την εκπαίδευση και την έρευνα, γραφειοκρατία, διαφθορά, απουσία σωστών μεταρρυθμίσεων, προβλήματα καθημερινότητας) τα επιδείνωσε το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο κ. Παπαντωνίου ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και, απλώς, τα συνέχισε… πιστά η Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά στον ρόλο του κράτους, που όλοι τώρα το θυμήθηκαν, ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που πούλησε όλο σχεδόν το… κράτος με το όργιο ιδιωτικοποιήσεων την περίοδο 1996 – 2003, συγκεντρώνοντας πάνω από 15 δισ. ευρώ (που πήγαν μάλλον… χαράμι!), και η Νέα Δημοκρατία συνέχισε, εισπράττοντας γύρω στα 8 δισ. ευρώ από το 2004 έως σήμερα! Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι πραγματικότητα…


Σχολιάστε εδώ