τυποΘεσσαλονίκη

~Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη εβδομάδα ήταν: Δευτέρα 6/10 6.640 φύλλα, Τρίτη 7/10 6.650, Τετάρτη 8/10 7.690, Πέμπτη 9/10 8.990, Παρασκευή 10/10 6.350, Σάββατο 11/10 6.890, Κυριακή 12/10 22.880 φύλλα. Εννοείται πως ούτε αυτήν την εβδομάδα η «Μακεδονία» ανακοίνωσε την κυκλοφορία της.

~Τόσες ημέρες παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος με αφορμή το Φεστιβάλ Τραγουδιού, αλλά δεν βρήκε ένα μισάωρο για να συναντηθεί με το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδεχόμενος το σχετικό αίτημα και να δείξει -έστω και στα λόγια- πως ενδιαφέρεται για τους 35 δημοσιογράφους που θα μείνουν στον δρόμο, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους στην ΕΤ-3. Η άρνησή του να συναντηθεί με την ΕΣΗΕΜ-Θ ενόχλησε την Ένωση που εξέδωσε μια απανταχούσα απαιτώντας από την ΕΤ-3 να τη μεταδώσει. Αυτό δεν έγινε, με παρέμβαση της Θάλειας Ιωαννίδου και του Χρήστου Νικολαΐδη, που δήλωσαν στους συντάκτες του δελτίου πως «η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ κόβεται».

Η Ένωση κάλεσε αμφότερους -είναι μέλη της- σε απολογία. Οι δύο ανέλαβαν την ευθύνη της απαγόρευσης, με αποτέλεσμα το ΔΣ να αποφασίσει την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό με το ερώτημα μάλιστα της διαγραφής. Το τρελό της ιστορίας είναι πως την απόφαση την υπερψήφισαν και οι τρεις της γαλάζιας παράταξης. Και καλά, ο Κοντογουλίδης έχει τους λόγους του (η Θάλεια τον έφαγε και ο Νικολαΐδης στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα του), αλλά ο Αδάμ και ο Χανός πώς θα ξεμπερδέψουν από την οργή του Ρουσόπουλου που τα ‘βαλαν με τους εκλεκτούς του; Αλλά, δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται…

~Στο πιεστήριο της εφημερίδας πέρασε το βράδυ της Κυριακής η εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «Μακεδονία» Βίκυ Σουλοπούλου, που έγινε έξαλλη πληροφορούμενη ότι τόσο η «Θεσσαλονίκη» όσο και τα «Σπορ του Βορρά» θα αργούσαν να τυπωθούν και να βγουν στα περίπτερα. Οι τεχνικοί δεν είχαν ενημερώσει εγκαίρως τους δημοσιογράφους για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νέο πιεστήριο, με αποτέλεσμα η σελιδοποίηση των εφημερίδων (το κασέ) να γίνει σε λάθος διάσταση. Παρά την πίεση της κ. Σουλοπούλου, οι δευτεριάτικες εφημερίδες του συγκροτήματος έφτασαν στα περίπτερα το… μεσημέρι, με αρνητικότατες επιπτώσεις στην κυκλοφορία τους.

«Δημιουργήσαμε δικό μας πρακτορείο διανομής για να φτάνουμε πρώτοι στους αναγνώστες και χάνουμε το στοίχημα εξαιτίας αδυναμιών στην εκτύπωση», έλεγε θυμωμένη -με το δίκιο της- ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής του πιεστηρίου. Ο προϊστάμενος (Θ. Κυπρίτης) αρνήθηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να του δοθεί αναγκαστική άδεια μιας βδομάδας πριν λάβει την απόλυσή του ή δώσει πειστικές εγγυήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του πιεστηρίου.

Ευτυχώς πάντως που η Σουλοπούλου κατάλαβε ότι το «σαμποτάζ» και η «συνωμοσία» που ανακάλυψε ο Γουσίδης ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας… του.

~Την ημέρα της παραίτησης των Εισαγγελέων και της παρέμβασης Καραμανλή και ενώ το πολιτικό κλίμα είχε φτάσει στο κόκκινο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει μία δήλωση-παρέμβαση στις εξελίξεις το απόγευμα. Η δήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα κανάλια, που διέκοψαν το πρόγραμμά τους, χάριν της έκτακτης επικαιρότητας. Όλα, εκτός από την ΕΤ-3 που, αν και εκείνη την ώρα είχε δελτίο ειδήσεων στον αέρα (17.00), αρνήθηκε να τη μεταδώσει ζωντανά με το επιχείρημα ότι «δεν παίζουμε ΠΑΣΟΚ χωρίς απάντηση της κυβέρνησης». Εύγε…

~Τρεις καλούς Θεσσαλονικιούς συναδέρφους του αθλητικού ρεπορτάζ βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. Τον Κώστα Χαλβατσιώτη, τον Κώστα Κούση και τον Κώστα Γκρέζιο. Συγχαρητήρια και ευχές να συνεχίσουν με το ίδιος ήθος και σεμνότητα να υπηρετούν τη δημοσιογραφία.


Σχολιάστε εδώ