Τι ισχυρίζεται ο δήμαρχος Γλυφάδας

Από τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Ιωάννη Θεοδωρόπουλο πήραμε την πιο κάτω επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της 12/10/2008 της έγκριτης εφημερίδας σας και στη σελίδα “Δημοτικά” έχετε ρεπορτάζ για τον Δήμο Γλυφάδας με τίτλο “Μαύρη τρύπα 60 εκατ. ευρώ στη Γλυφάδα”.

Στο κείμενο επίσης γίνεται λόγος για διαπλοκή δημοτικών συμβούλων με καταστηματάρχες, καθώς και για καταγγελίες του αποχωρήσαντος από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καραπάνου.

Με αφορμή τα παραπάνω και για την αποκατάσταση της αλήθειας σάς γνωρίζουμε τα εξής:

Ο Δήμος Γλυφάδας δεν έχει “Μαύρη τρύπα και έλλειμμα 60 εκατ. ευρώ” αλλά ούτε καν 6 εκατ. ευρώ. Για δε την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Γλυφάδας προτίθεται να λάβει δάνειο 5 εκατ. ευρώ, περισσότερο για λόγους ρευστότητας, ενώ είναι από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα που δεν τον βαρύνουν δάνεια.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για “αλισβερίσι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και καταστηματαρχών”, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η πόρτα του Εισαγγελέα για όποιον διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία είναι ανοικτή. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν ανέχεται παρόμοια φαινόμενα.

Σχετικά με την παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καραπάνου, σας πληροφορώ ότι αυτή υπεβλήθη για προσωπικούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του και διευκρινίζει ότι παραμένει ενεργό μέλος της δημοτικής ομάδας στηρίζοντας τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Δημοτική Αρχή προστατεύει τα συμφέροντα των Δημοτών της Γλυφάδας και προχωρεί στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δήμου για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών της πόλης μας».

Σημ. «Π»: Καλά θα ήταν να δίνατε στη δημοσιότητα κύριε δήμαρχε την επιστολή παραίτησης του κ. Καραπάνου που δόθηκε προσωπικά σε σας. Για τα περί «μαύρης τρύπας», να δεχθούμε τις διαβεβαιώσεις σας. Τα πρόστιμα όμως που έχουν επιβληθεί π.χ. για πολεοδομικές παραβάσεις έχουν εισπραχθεί από την Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου;

Ως προς τις καταγγελίες περί χρηματισμού δημοτικού συμβούλου, είναι πολύ αποκαλυπτικά τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου και γίνεται λόγος για βιντεοκασέτα στην οποία έχει καταγραφεί η συναλλαγή. Μήπως πρέπει να σταλεί το σχετικό απόσπασμα στον Εισαγγελέα;


Σχολιάστε εδώ