στα ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

– Η ήττα της Εθνικής από την Ελβετία επανέφερε στο προσκήνιο όλα τα αρνητικά στοιχεία για τα οποία συζητούσαμε κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κυρίως για την επιμονή του Ότο Ρεχάγκελ σε συγκεκριμένες τακτικές και πρόσωπα.

– Ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια της Εθνικής ακούστηκαν διάφορα χαμηλόφωνα σχόλια για τη χρησιμοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών, όπως ο Άγγελος Μπασινάς και ο Χρήστος Πατσατζόγλου, οι οποίοι αποδεδειγμένα βρίσκονται εκτός φόρμας από την αρχή της περιόδου. Ανοικτά, πάντως, οι διεθνείς καλύπτουν ο ένας τον άλλο, με εξαίρεση τον Δέλλα ο οποίος στόχευσε αλλού και όχι στους συγκεκριμένους παίκτες.

– Γενικά η ατμόσφαιρα της Εθνικής μόνο ειδυλλιακή δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αν και η νέα γκέλα του Ισραήλ διατήρησε την ελληνική ομάδα στη θέση του οδηγού.

– Πολλοί θυμήθηκαν τη βαριά ήττα από την Τουρκία στα προκριματικά του προηγούμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με τη διαφορά ότι τώρα έλειψε η κατακραυγή των πολιτικών.

– Αλλά δεν θα σταθώ άλλο στην Εθνική. Θα προχωρήσω σε άλλα θέματα τα οποία θεωρώ ότι ενδιαφέρουν περισσότερο τον κόσμο, ο οποίος ξεκάθαρα προτιμά τις ομάδες, τους συλλόγους, από την Εθνική.

– Με εξαίρεση, ασφαλώς, το μπάσκετ. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο δέσιμο ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα, αλλά δημιουργήθηκε σε βάθος χρόνου και με συνεχείς επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

– Στο ποδόσφαιρο, όμως, ο κόσμος έζησε και γλέντησε μια παροδική επιτυχία. Αγκάλιασε την προσπάθεια, αλλά, όπως και εναντίον της Ελβετίας, κάθε φορά που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας γεύθηκε την απογοήτευση.

– Πάμε, λοιπόν, στις ομάδες. Και να αρχίσω από τον Ολυμπιακό, στον οποίο ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αρχίσει να ασχολείται ακόμα και με τα ξενύχτια των παικτών.

– Φυσικά δεν είναι αδικαιολόγητος ο φόβος του, διότι πέρασε πολλά την προηγούμενη σεζόν. Με κυριότερο πρόβλημα τους απανωτούς μυϊκούς τραυματισμούς, οι οποίοι οφείλονταν και στην κακή εξωγηπεδική ζωή κάποιων ποδοσφαιριστών.

– Μόνο που ο Κόκκαλης ξόδεψε αρκετά χρήματα για 2- 3 παίκτες και δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις του στο έλεος των… ξενύχτηδων. Διότι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο έμαθε ότι ειδικά οι ξένοι παίκτες κινδυνεύουν από τους παλιότερους στον… προσηλυτισμό στη νυχτερινή ζωή και τότε… κλάφτα Σωκράτη!

– Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και στον Παναθηναϊκό. Εκεί, βέβαια, το φαινόμενο είναι… μεμονωμένο, καθώς ουσιαστικά μόνος ένας παίκτης τιμάει με την παρουσία του τα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

– Ο… Βραζιλιάνος, ωστόσο, έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του. Έτσι, περνάνε σε δεύτερη μοίρα όσα κάνει εκτός γηπέδων.

– Κάποια στιγμή, βέβαια, θα χτυπήσει και γι’ αυτόν η καμπάνα. Αλλά προσωρινά δείχνει σαφώς πιο ήρεμος σε σύγκριση με τους συναδέλφους του τού Ολυμπιακού.

– Μόνο στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Στην «Ένωση» διότι έχουν περιοριστεί οι παίκτες με έφεση στη νυχτερινή ζωή και στον «δικέφαλο του Βορρά» διότι δεν τολμάνε να βγουν με πρόεδρο τον Ζαγοράκη και στέλεχος της διοίκησης τον Ποικιλίδη.

– Οι δύο τους έχουν άκρες σε όλα τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Έτσι μαθαίνουν στο λεπτό κάθε κίνηση των ποδοσφαιριστών εκτός ωραρίου και επειδή το γνωρίζουν οι παίκτες αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

– Στην ΑΕΚ έχουν άλλα προβλήματα. Εκεί που ανέβηκε ο Μαϊστόροβιτς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακού και στους αγώνες της εθνικής Σουηδίας, ήρθε ο τραυματισμός του Κυργιάκου για να φέρει σε απόγνωση τον Γιώργο Δώνη.

– Ο προπονητής της ΑΕΚ γενικότερα περνάει δύσκολες ώρες. Και σε αυτές ήθελε στο πλευρό του τον διεθνή αμυντικό, ο οποίος εκτός των άλλων είναι μεγάλος μαχητής.

– Η σύγκρουση με τη Λάρισα και τον Κώστα Πηλαδάκη, βέβαια, μπορεί να τονώσει ψυχολογικά τον Δώνη. Αρκεί, βέβαια, να πάρει η ΑΕΚ άνετα τη νίκη, διότι έτσι θα δικαιωθεί ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», τον οποίο δεν θέλουν να βλέπουν στη Λάρισα ούτε ζωγραφιστό.

– Ακόμα περισσότερους πονοκεφάλους έχει ο Στράκα στον ΟΦΗ. Αν και ο Φανούρης Βατσινάς εμφανίζεται στο πλευρό του τσέχου προπονητή, στο Ηράκλειο διαβεβαιώνουν ότι στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα θα του δείξει την πόρτα εξόδου.

– Πρόκειται για συνήθη τακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι παράγοντες οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Κάνουν αναλώσιμους τους προπονητές για να δείξουν ότι λαμβάνουν μέτρα για την πρόοδο της ομάδας τους.

– Κι επειδή το στραβοπάτημα μπορεί να έρθει ακόμα και στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, ο Στράκα μάλλον κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Και το κακό είναι πως αγνοεί την τέχνη των… αναστενάρηδων.

– Και μπάσκετ έχω! Και φαίνεται ότι κι εκεί υπάρχουν πολλές και σοβαρές λεπτομέρειες οι οποίες καταδεικνύουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν παράγοντες και προπονητές.

– Για παράδειγμα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει σε πρωταγωνιστή τον Στράτο Περπέρογλου. Ο σέρβος κόουτς συμπαθεί ιδιαίτερα τον έλληνα φόργουορντ και τον στηρίζει με διάφορα συστήματα στην επίθεση, ακόμα και εις βάρος μεγαλύτερων ονομάτων.

– Για τον Ζοτς η ανάδειξη του Περπέρογλου αποτελεί κι ένα προσωπικό στοίχημα. Όπως, άλλωστε, λένε όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου μπορεί να εξελιχθεί στη σημαία του Παναθηναϊκού μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο όλοι θεωρούν ως το αφεντικό των αποδυτηρίων όταν αποχωρήσει οριστικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

– Πάνω απ’ όλα, βέβαια, ο Ομπράντοβιτς εκτιμά τη διάθεση του Περπέρογλου να υποτάξει τον εγωισμό του στο συμφέρον του συνόλου. Κι αυτό είναι στοιχείο που ενθουσιάζει τον προπονητή του Παναθηναϊκού.


Σχολιάστε εδώ