Σε ποιους ή ποιον κάνετε πλάτες, κύριε Αλογοσκούφη;

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών για να αναπτύξει το σχέδιο… θωράκισης της οικονομίας (ομολογία ότι την είχατε αφήσει ανοχύρωτη, κύριε Αλογοσκούφη), όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου, στο κεφάλαιο γ΄ διαβάζουμε: «Για την ενίσχυση της Κεφαλαιακής Βάσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, που το επιθυμούν…».

Τι χρειαζόταν η φράση «που το επιθυμούν», κύριε Αλογοσκούφη; Αν έλειπε θα δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα; Υπάρχει η φράση αυτή για τη συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα όσων το επιθυμούν; Ή όταν γίνεται προκήρυξη για προσλήψεις υπάρχει πρόσκληση όσων επιθυμούν; Τι χρειάζεται; Ο καθένας που ενδιαφέρεται είναι αυτονόητο ότι θα συμμετάσχει.

Ξέρετε πως ερμηνεύεται η φράση «όποιοι το επιθυμούν»; Ή τι επιπτώσεις και τι πανικό μπορεί να προκαλέσει; Να διοχετεύσουν τεχνηέντως στην αγορά ότι οι τράπεζες που δηλώνουν ότι επιθυμούν να πάρουν ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης έχουν πρόβλημα και επομένως πάρτε από κει τις συναλλαγές σας (καταθέσεις).

Και στην περίπτωση κάποιας άλλης τράπεζας, μεγάλης, που δεν επιθυμεί να πάρει ενίσχυση, π.χ. η Εθνική, το μήνυμα που θα περάσει στην αγορά θα είναι ότι αφού π.χ. η Εθνική έχει λεφτά δικά της, πηγαίνετε εκεί χωρίς φόβο.

Εμείς θέτουμε το θέμα που δημιουργείται και από κει και πέρα ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ και ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για τη φράση που είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η οποία δεν του ξέφυγε στην ομιλία, γιατί το κείμενο ήταν γραμμένο από πριν… και είναι ΠΕΡΙΤΤΗ αν δεν υπήρχε… ιδιαίτερος λόγος…


Σχολιάστε εδώ