«Πονοκέφαλος» η αποτίμηση τις περιουσίας των Ταμείων

Η αποτίμηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων το 2007 είναι ο «πονοκέφαλος» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας. Η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάννη Πάλλη-Πετραλιά αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία μόλις συγκεντρωθούν, όπως δεσμεύτηκε και κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον επικεφαλής του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα.

Δύσκολα όμως τα πράγματα, καθώς η υπουργός στην ίδια συνάντηση αποκάλυψε ότι κανένα Ταμείο δεν προχώρησε στη σύνταξη ισολογισμών για τον προηγούμενο χρόνο. «Τρέχει και δεν φτάνει» ο ειδικός γραμματέας κ. Δημ. Μαμμωνάς προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες, καθώς το αργότερο σε 10 μέρες η υπουργός πρέπει να προχωρήσει στην ανακοίνωση της περιουσιακής κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων. Υπενθυμίζεται πως τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει προτάσεις για τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων, τα οποία, όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, μέσα στην τελευταία 2ετία, έχασαν περί τα 4,5 δισ. ευρώ από τα «παιχνίδια» του χρηματιστηρίου και την οικονομική κρίση.

Αξιοσημείωτη πάντως η δραστηριότητα της κ. Πετραλιά τις τελευταίες μέρες. Πάει παντού, μιλά σε ημερίδες, σε συσκέψεις, επισκέπτεται την περιφέρεια και επιλύει τοπικά κοινωνικά προβλήματα. Ήταν ρητή, υπενθυμίζουμε, η εντολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο: «Ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης» του κομματικού και κυβερνητικού στρατοπέδου. Πιστή στο πρόσταγμα η υπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί.

Δύσκολη η υπόθεση της ανάκαμψης…


Σχολιάστε εδώ