Πλήθος προσφορών για ψηφιακές συχνότητες

Με σοβαρές ελλείψεις σε ορισμένα έντυπα έκλεισε η κατάθεση αιτήσεων από τους περιφερειακούς σταθμούς για τη χορήγηση άδειας εκπομπής ψηφιακού σήματος. Στο ΕΣΡ κατατέθηκαν συνολικά 118 φάκελοι καναλιών και ορισμένοι από τους σταθμούς υπέβαλαν δύο αιτήσεις, μία για πανελλαδική κάλυψη και μία για περιφερειακή. Τα κανάλια κλήθηκαν να δηλώσουν και την προτίμησή τους αφενός για την περιοχή εκπομπής ψηφιακού σήματος, αφετέρου για τη συχνότητα που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν.

Οι συχνότητες βέβαια θα παραχωρηθούν από το ΕΣΡ με βάση την υπουργική απόφαση 1680 της 20ής Αυγούστου 2008 για την ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή. Για την περιοχή της Αττικής διαπιστώνεται ότι δύο κανάλια, το Τηλεάστυ και το Blue Sky, κατέθεσαν αίτηση και για πανελλαδική εμβέλεια. Αίτηση από την Αττική κατέθεσαν όλα τα κανάλια που εκπέμπουν στην περιοχή: Τηλεάστυ, Blue Sky, MAD, MTV, SBC, S TV, Channel 9, Local TV, Extra Channel, Αttica Channel (Θριάσιο) G TV, Αθήνα TV, 06, High Channel και Κανάλι 10.

Οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν από το ΕΣΡ, αλλά το βέβαιο είναι ότι οι συχνότητες που έχουν δοθεί για την περιφέρεια της Αττικής δεν φτάνουν για να καλύψουν όλα τα παραπάνω κανάλια. Ειδικά στην Αττική υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί η Αίγινα θα πρέπει να σβήσει ολόκληρη, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και έξι συχνότητες από τον Υμηττό για τις ψηφιακές εκπομπές όλων των τηλεοπτικών σταθμών, ιδιωτικών, συνδρομητικών και των καναλιών της ΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ