Ο Σημίτης δεν ξεχνάει τους δικούς του…

Σε εντυπωσιακή διάλεξή του την Παρασκευή το μεσημέρι στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο πρώην υπουργός και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να εξελιχθεί όχι μόνο σε Νομισματική, αλλά και σε Δημοσιονομική Ένωση. Αυτή, κατά τη γνώμη του, είναι η απαίτηση των καιρών και η νέα μεγάλη προτεραιότητα, που την έκανε πιο προφανή και επείγουσα η πρόσφατη πιστωτική κρίση. Συγκεκριμένα:

Στην ανακοίνωσή του που είχε τίτλο «Δέκα χρόνια ΟΝΕ: Σύγκλιση, απόκλιση και νέες προτεραιότητες μετά την κρίση», ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η Νομισματική Ένωση πέτυχε την ονομαστική σύγκλιση αλλά οδήγησε σε απόκλιση βασικά μεγέθη της πραγματικής οικονομίας και δημιούργησε νέο είδος ασυμμετριών στα εξωτερικά ισοζύγια πληρωμών.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης απάντησε σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος υποστήριξε ότι ενώ η Ελλάδα επισήμανε την ενίσχυση της ενοποιητικής διαδικασίας στο πλαίσιο της ΕΕ, οι περισσότεροι διαφωνούν και εμφορούνται από μια διακυβερνητική αντίληψη αντιμετώπισης των προβλημάτων. Δεν θέλουν εκχώρηση αρμοδιοτήτων, όπως φάνηκε και στην τωρινή κρίση. Επομένως το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός Γ. Φλωρίδης, ο πρώην υπουργός Κ. Γείτονας και ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος απουσίαζε γιατί βρισκόταν στη Φρανκφούρτη, την οποία ο υποδιοικητής Π. Θωμόπουλος χαρακτήρισε Ιερουσαλήμ των κεντρικών τραπεζών, για να του απαντήσει ο Ν. Χριστοδουλάκης ότι η Ιερουσαλήμ είναι γνωστή και για τη Σταύρωση και για την Ανάσταση!


Σχολιάστε εδώ