ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Πριν από λίγες ημέρες η μακροχρόνια σχέση της προϊσταμένης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου, Αγαπητής Μούσια, με τον εργολάβο που έχει πάρει πολλά έργα και επί των ημερών της, με ανύπαρκτες εκπτώσεις όπως είχε καταγγείλει ο πρώην διευθυντής της ίδιας υπηρεσίας Κάτσιος, πήρε σάρκα και οστά. Ο γάμος τους έγινε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη της Βούλας. Για να προλάβει οποιοδήποτε συνειρμό ο δήμαρχος μετέθεσε, πέντε μέρες μετά τον γάμο, τη νεοπαντρεμένη σε άλλη υπηρεσία. Να ζήσετε, παιδιά, και να περνάτε καλά. Να πίνετε και στην υγειά μας καμιά σαμπάνια.

QQQ Αυτό κι αν λέγεται διαπλοκή και συγκάλυψη. Στην κεντρική πλατεία του Δήμου Δάφνης αποφάσισε να φτιάξει ένας επιχειρηματίας ένα κατάστημα καφέ. Περίφραξε, λοιπόν, σχεδόν όλη την είσοδο του Μετρό και άρχισε να κάνει τα απαραίτητα έργα. Αυθαίρετα και χωρίς άδεια. Η διοίκηση της Αττικό Μετρό έστειλε επιστολή στους Δήμους Δάφνης και Αγίου Δημητρίου, επισημαίνοντας την καραμπινάτη και αυθαίρετη κατάληψη. Μαθαίνω ότι έστειλε και εξώδικα προκειμένου να προστατεύσει την ελεύθερη πρόσβαση των πελατών στην είσοδο του μετρό. Δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο. Ο επιχειρηματίας του μαγαζιού διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι «όποιος δήμαρχος τολμήσει να με ακουμπήσει θα του κόψω τα πόδια…». Περιμένω να δω αν θα τολμήσει κανένας…

QQQ Με διακομματική συναίνεση σκεπάστηκαν οι παράνομες προσλήψεις που είχαν γίνει στην Ένωση επί ημερών Φιλίππου. Κόρες, συγγενείς και κουμπάροι μπήκαν από το παράθυρο χωρίς διαγωνισμό. Μέχρι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καλυβίων δουλεύουν ως οδηγοί και κλητήρες. Εις υγείαν των κορόιδων.

QQQ Με μια ομολογουμένως πολύ καλή συγκέντρωση, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παπάγου Δημήτρης Οικονόμου έριξε το βόλι για την υποψηφιότητά του ως δημάρχου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Ο Δημήτρης, γιατρός στο επάγγελμα, καραμπινάτος νεοδημοκράτης, είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές με τον συνδυασμό της Σοφίας Χρήστου, αλλά φαίνεται ότι επέρχεται βελούδινο διαζύγιο. Μου λένε μάλιστα ότι η Σοφία θα αντιστρέψει τον ρόλο της και θα είναι υποψήφια σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη. Αυτές είναι προχωρημένες καταστάσεις που μόνο καλό κάνουν στην πρόοδο μιας πόλης. Για να δούμε, γιατί είναι νωρίς ακόμα.

QQQ Πολύ σοβαρή ως προς το θετικό της μέρος θα είναι η εφαρμογή του νέου γενικού πολεοδομικού σχεδίου στον Δήμο Κηφισιάς. Αξιοσημείωτη είναι η μείωση ως και 0,6 του συντελεστή δόμησης στις περιοχές με έντονη οικοδόμηση. Άξια είναι η αναφορά και στη χωροθέτηση χώρων στάθμευσης και υπόγειου πάρκινγκ, όπως και η κατασκευή νέων νεκροταφείων. Όλο το προσχέδιο της νέας πολεοδομικής εφαρμογής έχει δοθεί σε δημόσια δημοτική διαβούλευση, διά των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενισχυθεί με νέες προτάσεις. Ο δημόσιος διάλογος θα διαρκέσει έναν μήνα και μετά η τελική πρόταση θα σταλεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Έστω και τώρα κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια είναι καλοδεχούμενο.

QQQ Μπίρες κέρναγε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης. Η εισαγγελέας που παραιτήθηκε για τη γνωστή υπόθεση, που πολυδιαφημίστηκε, χειριζόταν και τον φάκελο της δικογραφίας με τις κατηγορίες που τον αφορούν. Λίγη καθυστέρηση, παιδιά, μέχρι να δοθεί σε άλλον εισαγγελέα. Αυτό και τίποτα άλλο. Έμαθα πάντως ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έχει ζητήσει προσωπική ενημέρωση γι’ αυτήν την υπόθεση. Τζάμπα τα κεράσματα δηλαδή;

QQQ Ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Αθηνών για τον δήμαρχο βορείων προαστίων που φέρεται ότι χρηματίστηκε από εργολάβο προκειμένου να τον «εξυπηρετήσει». Ήδη, δόθηκε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών του δημάρχου και εντοπισμό μεταφοράς επιταγών από άλλη τράπεζα σ’ αυτές που συνεργάζεται ο τοπάρχης. Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν έχει απαντήσει ακόμα, αλλά αυτό είναι θέμα ημερών. Ακόμη όμως και νόμιμα να αποδειχθεί η συναλλαγή εργολάβου και δημάρχου λόγω επαγγελματικών σχέσεων θα προκύψει σοβαρότατο ζήτημα τουλάχιστον για τον τοπάρχη. Μου λένε ότι για την υπόθεση ενημερώνεται και η Ρηγίλλης, από πρώτο χέρι, αφού δημοτικός σύμβουλος του «γαλάζιου» δημάρχου έχει αναλάβει τον ρόλο του πληροφοριοδότη κάθε λεπτομέρειας για το νεοκλασικό. Ό,τι προκύπτει θα το μαθαίνετε.

QQQ Η ανοησία των ανθρώπων πολλές φορές δεν έχει όριο. Γράφω κάτι. Προφανώς σε κάποιον χαλάει την κονόμα. Κάποιον θίγει. Παίρνει τηλέφωνο πρώτα ν’ απολυθώ. Τον περιλαβαίνει όμως ο Κεφαλονίτης και του πέφτει το ακουστικό από το χέρι. Σοβαρευτείτε γιατί είστε μεγάλα παιδιά.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Κλέβεις, αρπάζεις, κονομάς, δίνε και κανένα ξεροκόμματο, αν σε καταλάβουν και παραμένεις άρχοντας. Σεμνά και ταπεινά. Τρως και ένα σουβλάκι στον Μπαϊρακτάρη. Είναι της μόδας.


Σχολιάστε εδώ