Οι υπουργοί Άμυνας μετά τον Αρσένη δεσμεύτηκαν να αποδομήσουν το «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα»

Κύριε Διευθυντά,

Αδιαμφισβήτητα γεγονότα διαψεύδουν τον συγγραφέα του ανυπόγραφου σχολίου που δημοσιεύτηκε στο “ΠΑΡΟΝ” στις 12/10, όπου ισχυρίζεται πως το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου (αυτή είναι η ορθή ορολογία και όχι “το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα”, γιατί υπάρχει βαθιά ειδοποιός διαφορά) “γεννήθηκε-εξαγγέλθηκε με χορδές, τύμπανα, βεγγαλικά και στομφώδεις δηλώσεις του τότε ΥΕΘΑ, χωρίς να ρωτηθεί κανείς στρατιωτικός για το εφαρμόσιμο”.

Ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Δ. Αρσένης ανέλαβε την ευθύνη εφαρμογής του ΔΕΑΧΕ-Κ, που ήταν αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης, συντονισμένης και ενδελεχούς μελέτης από εξειδικευμένες ομάδες, τόσο πολιτικών όσο και στρατιωτικών. Φαίνεται ότι ο σχολιογράφος σας –δικαιολογημένα ίσως– αγνοεί τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας.
Αυτό όμως που δεν δικαιολογείται να αγνοεί είναι οι λυσσαλέες αντιδράσεις “φίλων”, “συμμάχων” και “γειτόνων”, που προέκυψαν όταν προχώρησε η υλοποίηση του ΔΕΑΧΕ-Κ και αντελήφθησαν όχι μόνο τη στρατιωτική του διάσταση αλλά, κυρίως, τη στρατηγική του σημασία για την παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή. Στις πιέσεις αυτών, εξάλλου, υπέκυψαν όσοι, μετά την αποχώρηση του Γεράσιμου Δ. Αρσένη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεσμεύτηκαν για την αποδόμησή του. Τα γεγονότα αυτά από μόνα τους αποδεικνύουν το παρακινδυνευμένο των ισχυρισμών του σχολιαστή σας.

Με τιμή,
Χαράλαμπος Σ. Χατζηλαμπής
πρώην Διευθυντής Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας»

Σημ. «Π»: Αν αντιλαμβανόμαστε καλά, φίλε Πάμπο, οι διάδοχοι του Αρσένη, δηλαδή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποδόμησαν το «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου». Και μάλιστα δεσμεύτηκαν, όπως γράφεις. Από ποιον όμως ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ; Από ντόπιους ή ξένους; Από «φίλους», «συμμάχους» και «γείτονες»; Και μπορεί ένας έλληνας υπουργός να δεσμεύεται από τους γείτονες, δηλαδή τους Τούρκους; Ότι αντί να προστατεύει τα συμφέροντα του Ελληνισμού, δεσμεύεται να μην τα προστατεύει; Έδωσαν δηλαδή ανταλλάγματα για να γίνουν υπουργοί; Ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης έχει σχέση με τη δέσμευση των υπουργών Άμυνας που ίδιος έβαλε; Πρόκειται για ανατριχιαστική αποκάλυψη, που δεν μπορεί να μην υπάρξει συνέχεια. Οι κύριοι υπουργοί Άκης και Γιάννος, αλλά και ο Σημίτης, θα πρέπει να απαντήσουν…


Σχολιάστε εδώ