«Μαζέψτε τον Αράπογλου»

Έκθετος θα είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, αν δεν μαζέψει τώρα τους τραπεζίτες, με πρώτο και καλύτερο τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Τ. Αράπογλου, ο οποίος πρωτοστατεί στην περιφρόνηση του Συντάγματος και των νόμων.

Θύελλα, και όχι μόνο σε συνδικαλιστικά επίπεδα προκάλεσε η απόφαση των τραπεζιτών να καταθέσουν αγωγή κατά της ΟΤΟΕ του ΟΜΕΔ, του Μεσολαβητή και του Διαιτητή, επειδή δεν άρεσε η απόφασή τους για τις αυξήσεις που οφείλουν να χορηγήσουν στους τραπεζοϋπάλληλους.

Η ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ προειδοποιούν με σκληρές αντιδράσεις αν η κυβέρνηση δεν παρέμβει για να ανακληθεί η απαράδεκτη αγωγή των τραπεζιτών που κατηγορούνται για τοκογλυφική κερδοφορία.

Προσωπική δήλωση εξέδωσε ο γενικός γραμματέας (ΔΑΚΕ) της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης που φτάνει στο σημείο να καταγγείλει «ασέλγεια» των τραπεζών πάνω στους πολίτες και αντικαθιστά τον όρο «golden boys» με τον «PLATINUM managers», ενώ χαρακτηρίζει τους τραπεζίτες «άπληστους προβοκάτορες και υπονομευτές της κοινωνικής συνοχής…».

«Άνοιξε η όρεξη των τραπεζιτών μετά τα 28 δισ. ευρώ που τους χάρισε η κυβέρνηση από τα χρήματα των εργαζομένων και των φορολογουμένων», δηλώνει ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ Δημ. Στρατούλης, που υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι: «Οι τραπεζίτες είναι τόσο άπληστοι και αδίστακτοι που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν τον ΟΜΕΔ – τον μόνο θεσμό που ψηφίστηκε στη Βουλή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις…».

Ο κ. Αλογοσκούφης οφείλει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Αλλιώς θα αναδειχθεί ότι είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από την ανεξέλεγκτη και ασύδοτη δράση των τραπεζιτών.


Σχολιάστε εδώ