Κατάληψη του περιβαλλοντικού πάρκου «Α. Τρίτσης»!

Η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης του περιβαλλοντικού πάρκου «Α. Τρίτσης» εξόργισε τους πάντες και ενεργοποίησε στο έπακρο τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας. Ενώ δεν «κουνιόταν φύλλο» από πλευράς του φορέα διαχείρισης και του ΥΠΕΧΩΔΕ, με μια αιφνιδιαστική και ταυτόχρονα δυναμική παρέμβαση ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας και οι δήμοι Αγ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού πήραν την υπόθεση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στα χέρια τους. Το πρωί της Κυριακής, 12 Οκτωβρίου, κατέλαβαν με τη συνδρομή εκατοντάδων πολιτών το πάρκο, κατήγγειλαν την κυβερνητική αδιαφορία γι’ αυτό και προχώρησαν στη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για τη σωτηρία του.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων με την οποία συντάχθηκαν και οι όμοροι δήμοι Ιλίου και Καματερού για την περιφρούρηση του δημόσιου και οικολογικού χαρακτήρα του πάρκου αλλά και για την από κοινού ανάληψη της ευθύνης συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης του χώρου για δύο μήνες.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, κατά την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξε ότι η ανυπαρξία κρατικής χρηματοδότησης -παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του ιδίου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στη συνάντηση που είχαν μαζί του οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων Καματερού, Ιλίου και τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ- καθιστά πλέον αδύνατο για τον φορέα διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πάρκου, «με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σταδιακά σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη».

Παρόντες στην κατάληψη του πάρκου ήταν μεταξύ των άλλων οι δήμαρχοι Αγ. Αναργύρων κ. Ν. Σαράντης, Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος και Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Κουβέλης, Β. Παπανδρέου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, η υπερνομάρχης κ. Κατερίνα Μπέη, ο αντινομάρχης Αθήνας κ. Χ. Πασβαντίδης, ο γ.γ. του ΑΣΔΑ κ. Π. Μπιτούνης, η γραμματέας της Ν.Ε. δυτικής Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Η. Ζερβάκη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων και περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ