Κάτω στον Πειραιά

// Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδρίαζε την περασμένη Τετάρτη, όταν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ ξεσηκώθηκαν μαθαίνοντας ότι η διοίκηση θα «περνούσε» στην τελική φάση της συμφωνίας με την COSCO. Όταν ο δήμαρχος πληροφορήθηκε ότι ετοιμαζόταν συλλαλητήριο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας, διέκοψε το δημοτικό συμβούλιο και επικεφαλής όλων των συμβούλων του συνδυασμού του πήγαν στον χώρο της συγκέντρωσης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους. Η ενέργεια αυτή του δημάρχου δημιούργησε αίσθηση στον ΟΛΠ γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι όταν τον είδαν ανάμεσά τους τον αποθέωσαν! Να σημειώσουμε ότι την ίδια αποθέωση γνώρισε και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας που πήγε στον χώρο της συγκέντρωσης αμέσως μετά και μίλησε με ζεστά λόγια στους εργαζομένους. Όσον αφορά για το θέμα της COSCO, αυτό μπορεί να έκλεισε για την κυβέρνηση με την οριστική υπογραφή της συμφωνίας και την προώθησή της στη Βουλή, αλλά για τον δήμο παραμένει ανοιχτό μια και η υλοποίησή του θα του «ανοίξει πληγές» τις οποίες κάποιος θα πρέπει να επουλώσει…

// Από τα Καμίνια θα αρχίσει την πορεία προς τις επόμενες εκλογές ο Π. Φασούλας. Η υποβαθμισμένη αυτή περιοχή του Πειραιά, με τον εργατόκοσμο και τους -πολλούς- βιοπαλαιστές, θα είναι η αφετηρία της νέας πορείας προς τον λαό που θα κάνει ο δήμαρχος εν όψει του 2010. Η αρχή θα γίνει με μεγάλη συναυλία σε πλατεία της περιοχής για να γιορταστούν τα 2 χρόνια της θητείας του Φασούλα και θα συνεχιστεί με ένα επιθετικό πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν έργα εξωραϊσμού στις πλατείες, θα τοποθετηθούν σιντριβάνια και νέα φωτιστικά σώματα, και θα γίνουν μια σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων. Το σημαντικότερο απ’ όλα, κατά την άποψή μας, είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου των πρώην μύλων Μοίρα, που αποτελεί εδώ και χρόνια μίνι χαβούζα και εστία μόλυνσης και η δημιουργία στον χώρο αυτόν θερινού σινεμά! Να σημειώσουμε ότι η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στα Καμίνια, όπου το τελευταίο θερινό σινεμά, το «Μαριάννα», έκλεισε πριν από 35 χρόνια, ενώ πριν από 40 χρόνια είχε κλείσει και το θερινό σινεμά «Γκλόρια», στα Καμίνια.

// Με την ολοκλήρωση της παραλαβής ειδικών οχημάτων πολιτικής προστασίας (διασωστικών, πυροσβεστικών κ.ά.) ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση οργάνωσης της νέας πρότυπης υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Σε ειδική τελετή στην πλατεία Ελευθερίας η δημοτική αρχή παρέλαβε από τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση πολιτικής προστασίας στη χώρα, ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών), 15 ειδικά οχήματα που είναι ικανά να ανταποκριθούν πλήρως σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών (σεισμοί, φωτιές, πλημμύρες κ.ά.) στον τομέα της διάσωσης ασθενών και τραυματιών, όσο και περιουσιών. Τα οχήματα που παραχωρήθηκαν δωρεάν από την οργάνωση στον Δήμο Κορυδαλλού είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ δήμου και ΕΣΕΠΑ που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά σε συνεργασία και με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού, η οποία και αποτελεί μέλος της ΕΣΕΠΑ. Ο Δήμος Κορυδαλλού επελέγη από την εθελοντική οργάνωση γιατί διαθέτει σώμα εθελοντών-διασωστών οι οποίοι και μπορούν τόσο να εκπαιδεύσουν όσο και να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και πολιτικής προστασίας.


Σχολιάστε εδώ