Ευχές για τα 15 μας χρόνια

@Η ηλεκτρονική εφημερίδα www.epikoinonia-arg.gr σας εύχεται τα καλύτερα για το κλείσιμο των 15 χρόνων της στήλης «Τυπολογίες».

@Πάντα επιτυχίες και για τα επόμενα χρόνια, με την ίδια εγκυρότητα. Σας διαβάζω κάθε Κυριακή.

Καλό κουράγιο
Γιώργος Δουατζής

@Αρχικά καλή δύναμη και να ευχηθούμε καλές ειδήσεις για τους ανθρώπους του Τύπου από την αγαπημένη μας στήλη «Τυπολογίες» του «Παρόν», διότι όταν δίνεις το «παρών» στον κλάδο, τότε πραγματικά μπορεί να πιστεύουμε ότι το μεθαύριο θα είναι καλύτερο από το αύριο!

Παρεμπιπτόντως, για κρίση στα media αναφέρουν οι Τυπολογίες και απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχουν άδικο, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές μέσα από τις σελίδες μας…

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε μια πολύ δύσκολη περίοδο 18 μηνών αναμένεται να εισέλθουν τα ΜΜΕ στην Ευρώπη. Οι προβλέψεις των ειδικών της αγοράς είναι αρνητικές, καθώς βλέπουν πως η χρηματοπιστωτική κρίση θα επηρεάσει άμεσα και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και κατά συνέπεια τα ελληνικά, με πτώση της διαφημιστικής δαπάνης κατά 20%. Πρώτη μεγάλη συνέπεια θα είναι η απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, ξεκινώντας από τις εφημερίδες, και επεκτεινόμενη, κατά σειρά, στα περιοδικά, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Υπενθυμίζεται ήδη πως οι θέσεις εργασίας περιορίστηκαν δραματικά σε περιοδικά και ραδιόφωνο, χωρίς να έχει ακόμη ακουμπήσει η κρίση τα δύο Μέσα. Σύμφωνα με τις ίδιες εφημερίδες, όλα τα συγκροτήματα θα κλυδωνιστούν, όμως εκείνα που θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα είναι όσα δεν έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση ή δεν διαθέτουν διεθνείς συμμαχίες. Η αίσθηση είναι πως ο αριθμός των παιχτών στην ελληνική αγορά θα μειωθεί κατά πολύ, τόσο στον Τύπο όσο και στην τηλεόραση, καθώς οι συγχωνεύσεις -άρα και οι απολύσεις- θα είναι αναπόφευκτες…»

greekmme.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ