Επιφυλάξεις και καταγγελίες από τον σύλλογο των υπαλλήλων

Έντονες είναι οι διεργασίες που γίνονται στο ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής για την αποδοχή ή μη των προτάσεων του γενικού γραμματέα Ν. Στεφάνου για το νέο οργανόγραμμα στη δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου (που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο φύλλο).

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν την πλειονότητα των συμβούλων να τηρεί επιφυλακτική στάση για τον τρόπο πλήρωσης των νέων θέσεων που προτείνεται, αν και οι τελικές θέσεις του συμβουλίου θα εκφραστούν σε συνεδρίαση που θα γίνει τις προσεχείς μέρες.

Κατά ορισμένους η επιφυλακτικότητα αυτή σχετίζεται και με την προεκλογική κίνηση που έχει ξεκινήσει εν όψει των αρχαιρεσιών που θα γίνουν στις 20 Νοεμβρίου για τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει αποφασιστικό ρόλο στις προαγωγές που θα γίνουν για να καλυφθούν οι νέες θέσεις αξιωματούχων που δημιουργούνται με το νέο οργανόγραμμα. Την κατάσταση την περιέπλεξε και η ομόφωνη αναφορά προς το γενικό γραμματέα που έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, καταγγέλλοντας «αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά» συγκεκριμένου τμηματάρχη νευραλγικής υπηρεσίας της Βουλής. Ο Ν. Στεφάνου έχει ζητήσει να ερευνηθούν οι καταγγελίες και ο σύλλογος περιμένει το πόρισμα.


Σχολιάστε εδώ