Εθνική ομάδα: Η ήττα από την Ελβετία τη γύρισε στην αρχή

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» τη μισή πρόκριση, να «τελειώσει» την Ελβετία, την οποία αν κέρδιζε θα άφηνε οκτώ βαθμούς πίσω, και να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα παιχνίδια με το Ισραήλ στις 28 Μαρτίου στο Τελ Αβίβ και την 1η Απριλίου στο Καραϊσκάκη.

Τώρα η κατάσταση στον όμιλο έχει πάρει φωτιά. Η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση με εννέα βαθμούς, το Ισραήλ που επίσης μας έκανε δώρο την περασμένη Τετάρτη, αφού ισοφαρίστηκε στο 89′ στη Λετονία, είναι στη δεύτερη θέση με οκτώ βαθμούς και η Ελβετία που κέρδισε την εθνική μας είναι στην τρίτη θέση με επτά βαθμούς. Η βαθμολογική κατάσταση δείχνει από μόνη της το τι μέλλει γενέσθαι στον 2ο όμιλο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, η οποία έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία την περασμένη Τετάρτη να καθαρίσει την πρόκριση και σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση και με μία ήττα, την οποία γνώρισε από έναν από τους βασικούς διεκδικητές, είναι σαν να ξεκινά από την αρχή του δρόμου για τη Νότιο Αφρική.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010 από τους εννέα ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης προκρίνονται απευθείας οι εννέα πρώτοι και οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι δίνουν αγώνα μπαράζ μετά από κλήρωση, ενώ ο χειρότερος δεύτερος από τους εννέα αποκλείεται. Είναι σαφέστατα προτιμότερο να προκριθεί η εθνική μας ομάδα ως πρώτη στον όμιλο και να μην τερματίσει στη δεύτερη θέση που εμπεριέχει τον κίνδυνο αποκλεισμού απευθείας, αλλά και μέσω των μπαράζ, καθώς οι αντίπαλοι που πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας στους αγώνες αυτούς κατάταξης αναμένεται να είναι πολύ δυνατοί.

Έτσι, η εθνική μας ομάδα μετά την ήττα της αυτή από την Ελβετία γύρισε πίσω, σχεδόν σαν να ξεκινά από την αρχή με τη συνήθη εντός έδρας ήττα στις προκριματικές φάσεις. Το 2005 ήταν η ήττα από την Ουκρανία στο Καραϊσκάκη με 0-1 που την είχε αφήσει στην ουσία εκτός του μουντιάλ του 2006, το 2007 ήταν ή βαριά ήττα με 1-4 από την Τουρκία που δεν της στοίχισε, αλλά την ανάγκασε να αλλάξει έδρα και να παίξει στο Παγκρήτιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, που σαφέστατα ήταν πιο ζεστή έδρα, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου πέτυχε τις τελευταίες νίκες οι οποίες της έδωσαν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008.


Σχολιάστε εδώ