Εδώ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

// «Οι πρωτοβουλίες για προώθηση της πολυγλωσσίας συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Διά βίου εκπαίδευση», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Εξάλλου, η προώθηση της εκμάθησης γλωσσών, καθώς και η γλωσσική πολυμορφία, αποτελούν ειδικούς στόχους του προγράμματος αυτού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης επίτροπος Γιαν Φίγκελ, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μανώλη Μαυρομμάτη.
Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Φίγκελ, ειδικές ενέργειες για τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στα προγράμματα Comenius (σχολική εκπαίδευση), Erasmus (τριτοβάθμια εκπαίδευση), Leonardo da Vinci (επαγγελματική κατάρτιση) και Grundtvig (επιμόρφωση ενηλίκων) θα στηρίξουν την προώθηση της πολυγλωσσίας στην ΕΕ.
Εξάλλου ο κ. Φίγκελ δήλωσε: «Πολλές χιλιάδες βιβλία έχουν ήδη μεταφραστεί με κοινοτικά κονδύλια από το πρόγραμμα ʽʽΠολιτισμός 2000ʼʼ (2000 – 2006) και η ενέργεια αυτή συνεχίζεται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος για τον Πολιτισμό (2007 – 2013), με τη διάθεση 2 εκατ. ευρώ ετησίως». Στόχος του προγράμματος αυτού, διευκρίνισε ο επίτροπος, είναι η καλύτερη γνώση της λογοτεχνίας και της λογοτεχνικής κληρονομιάς των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

// Οι πρωτοβουλίες της διακομματικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού» με πρόεδρο την ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου οδήγησαν στην υιοθέτηση από την Κομισιόν πολιτικών φιλικών προς τις οικογένειες, με σειρά προτάσεων όπως:
• Επέκταση της ελάχιστης άδειας κυήσεως και λοχείας από 14 σε 18 εβδομάδες, με αποζημίωση τουλάχιστον ίση με το επίδομα ασθενείας.
• Καθιέρωση ευέλικτων ωραρίων για μητέρες, διατήρηση του δικαιώματος επανόδου στην ίδια ή σε παρόμοια θέση εργασίας, απαγόρευση απόλυσης κατά την άδεια μητρότητας ή μετά την επιστροφή της γυναίκας στην εργασία της κ.ά.
Επίσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ συμμετείχε στο 7ο Συνέδριο για τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό, το οποίο οργανώθηκε από τη γαλλική προεδρία στη Μασσαλία, εκπροσωπώντας το ΕΚ ως εισηγήτρια της έκθεσης για την ανακήρυξη του 2010 ως Ευρωπαϊκού Έτους Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

// Μεταξύ των υποψηφίων για την απονομή του τίτλου της «Προσωπικότητας της Χρονιάς», που θα απονείμει στη Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών η Διεθνής Οργάνωση Γυναικών Ενεργών στον χώρο της Ναυτιλίας (WISTA), βρίσκεται και η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα, μετά από πρόταση του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης (WISTA Hellas). Η κ. Κράτσα προτάθηκε για τη δυναμική της παρουσία στον χώρο της ναυτιλίας.

Πρόταση σχολίου: Ευχόμαστε καλή επιτυχία για μια ακόμα διεθνή διάκριση της ελληνίδας ευρωβουλευτού.


Σχολιάστε εδώ