ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΝΑ βήμα πριν από την παραίτηση βρέθηκε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηγάκης αιφνιδιάσθηκε από την κίνηση των δύο αντεισαγγελέων να παραιτηθούν, καταγγέλλοντας εμμέσως την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Παράλληλα διαπίστωσε ότι πολλά πράγματα στην υπόθεση Βατοπεδίου εξελίσσονται εν αγνοία του (κοινώς πίσω από την πλάτη του…) και ότι ο κ. Σανιδάς ενεργούσε χωρίς να τον ενημερώνει. Έτσι, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες (τρεις τον αριθμό, λένε οι πληροφορίες…) που είχε με τον πρωθυπουργό, «απείλησε» με παραίτηση, ζητώντας κατά βάθος τη στήριξη του Μαξίμου στην «κόντρα» του με τον κ. Σανιδά. Η παρέμβαση του κ. Καραμανλή, αλλά κυρίως η δημοσιοποίησή της, γεγονός ασυνήθιστο, ικανοποίησε -όπως μαθαίνω- τον υπουργό Δικαιοσύνης.

ΣΤΗΝ… ημερήσια διάταξη έχουν μπει τα «πισώπλατα χτυπήματα» στην κυβερνητική παράταξη. Σε παράγοντες μέσα από τη Νέα Δημοκρατία αποδίδει ο Κυρ. Μητσοτάκης την «εμπλοκή» του στην υπόθεση με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, καθώς η υπόθεση ανακινήθηκε και έφθασε μέχρι τις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης. Επίσης, από την πλευρά του ο Κ. Γκιουλέκας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι μέσα από το κόμμα έφυγε η πληροφορία ότι η συμβολαιογράφος σύζυγός του είχε συντάξει ένα από τα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου. Φωτογραφίζει μάλιστα βουλευτή που εκλέγεται στην ίδια μ’ εκείνον περιφέρεια. Ακόμη, ο Λ. Ζαγορίτης υποστηρίζει ότι «εσωκομματικοί αντίπαλοί» του στη Β΄ Αθηνών είναι εκείνοι που διοχετεύουν κατά καιρούς φήμες για τις δραστηριότητες της συζύγου του.

ΤΗΝ απόφαση να κατατεθεί αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Όλα ωστόσο είχαν… κριθεί το βράδυ της προηγούμενης ημέρας μέσα από έναν κύκλο τηλεφωνικών επαφών μεταξύ Μαξίμου, υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και… Γ. Σουφλιά. Η σύσταση Εξεταστικής ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν οι κ. Σουφλιάς και Χατζηγάκης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήταν εκείνος που το εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια το συζήτησε με Παυλόπουλο, Ντόρα, Μεϊμαράκη και φυσικά με τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα.

ΣΕ μια περίοδο όπου όλα τα σκιάζει η… φοβέρα των σεναρίων, σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν φήμες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 όλα τα κόμματα θα προτείνουν από κοινού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μίκη Θεοδωράκη! Πώς λέμε, καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο; Όσοι διακινούν αυτές τις φήμες, εκτός από τους πολιτικούς συσχετισμούς (που θα έχουν διαμορφωθεί εκείνη τη χρονική στιγμή), δεν υπολογίζουν καθόλου την ηλικία και την εύθραυστη υγεία του Μίκη. Όταν μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον… μισό χρόνο ταξιδεύει εντός κι εκτός Ελλάδος.


Σχολιάστε εδώ