«ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΤ – «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ»

Όμως ο βασικός φόβος προήλθε από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του «Π», καθώς σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση θα ανέπτυσσε εταιρικές σχέσεις με αυτούς που είχε καταγγείλει ως νταβατζήδες και εκείνους που σήμερα την πολεμούν.

Επιπροσθέτως, υπήρχαν δύο ακόμη ακανθώδη ζητήματα που οδήγησαν στο «διαζύγιο»:

α) Η άγνοια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία κοινής εταιρείας ΕΡΤ – ΕΙΤΗΣΕΕ. Η επιτροπή στην ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδη,

K. Mπατζελή και M. Mατσούκα απάντησε πως δεν είχε ενημερωθεί για τον φορέα: «Όσον αφορά την πρόθεση της ΕΡΤ (του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού) να ιδρύσει, μαζί με επτά ιδιωτικούς εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου με κύριο στόχο την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης επενδύσεων για τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία και την από κοινού διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων, η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη σχετικά.

β) Η έμμεση κρατική επιδότηση. Μπαίνοντας σε μια συνεργασία με την ΕΡΤ, οι ιδιώτες θα αποκτούσαν πρόσβαση στο ανταποδοτικό τέλος για να στήσουν τα δικά τους δίκτυα. Το διπλό σκάνδαλο σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν πως στη συνέχεια οι μικροί σταθμοί θα έπρεπε να πληρώσουν τους… ιδιώτες για να μεταδοθεί το πρόγραμμά τους.

Τώρα, μέσα στους στόχους των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι να εκπέμψουν βασιζόμενοι στο δικό τους ψηφιακό πρόγραμμα ως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ η ΕΡΤ θα ακολουθήσει τη δική της αυτόνομη πορεία.


Σχολιάστε εδώ