Δεν ικανοποιούν τα νέα σίριαλ

Πολύ κακό για το τίποτε. Τα ελληνικά σίριαλ αυτής της τηλεοπτικής σεζόν, παρά τα όσα αναμένονταν, δεν έχουν να επιδείξουν κάτι διαφορετικό. Ούτε καν τα «βαριά χαρτιά» των καναλιών. Οι εξαιρέσεις, αν υπάρχουν, δεν έχουν ξεχωρίσει ακόμη και μόνο μεμονωμένα, για σκηνές ή ηθοποιούς, μπορεί κάποιος να μιλήσει προς το παρόν. Εκτός από τα νούμερα τηλεθέασης στα οποία όλοι προσκυνούν με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια, υπάρχει και η ποιότητα παραγωγής και περιεχομένου.

Στην «Πολυκατοικία» λοιπόν, που ήδη βαφτίστηκε το «Ρετιρέ» της νέας δεκαετίας, υπερτερεί η υστερία των κατοίκων της και η μικροαστική προσέγγιση της πόλης σε πλήρη αναντιστοιχία με την εικόνα που έβγαζε πέρυσι η σειρά της Μυρτώς Κοντοβά «Υπέροχα πλάσματα». Στη σειρά του Alpha «Υπάρχουν άντρες και άντρες» η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στον ρόλο της οικιακής βοηθού κάνει δουλειές στο σπίτι με ψιλοτάκουνα παπούτσια!

Απογοήτευση έφερε η σειρά για τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Έχω ένα μυστικό» του Alpha, αφού παρουσιάζεται η σταρ ως μονίμως χαζοχαρούμενη. Ακόμη και η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά «Ματωμένα χώματα» δεν έκανε τη μεγάλη διαφορά. Η σκηνή της καταστροφής της Σμύρνης ήταν σχεδόν πρόχειρη και έδειχνε ψεύτικη. Αλήθεια, εκείνα τα φίλτρα στις κάμερες που χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες στο εξωτερικό ακόμη δεν ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα; Είναι βέβαια ακόμη νωρίς να βγάλουμε συνολικά συμπεράσματα, αλλά η πρώτη εικόνα της ελληνικής μυθοπλασίας δεν ικανοποίησε.


Σχολιάστε εδώ