Δήγμα γραφής

Γίνεται έργο όταν υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν. Κι αυτό φαίνεται από το πρώτο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) των Ενόπλων Δυνάμεων με σχολές οδηγών, αρτοποιών και μαγείρων. Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία είχαν δύο στελέχη, ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, γενικός διευθυντής του ΥΕΘΑ, και ο κ. Ευθύμιος Δρόσος, πρόεδρος του ΕΚΕΠΙΣ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις, κυρίως από την πλευρά του υπουργείου Απασχόλησης. Δεν το είπε τυχαία ο Μεϊμαράκης ότι όταν οι συνεργάτες των υπουργών τα «βρίσκουν», τότε η συνεργασία σε διυπουργικό επίπεδο είναι δημιουργική.
***

Και ο δικός μας δρόμος δεν είναι καθόλου εύκολος. Έχει τεράστιο κόστος να θέλεις να σταθείς όρθιος, να πεις αυτά που πιστεύεις, να αρνηθείς να συμβιβαστείς. Και οι απειλές τεράστιες. Οι αγωγές στην ημερήσια διάταξη. Αξίζει όμως αυτή η προσπάθεια. Και η ικανοποίηση που προσφέρει το να μπορείς να κοιτάζεις τον κόσμο στα μάτια και να σου λέει προχώρα. Προχωράμε λοιπόν, με πίστη στη Δικαιοσύνη. Αλλά και στην ελεύθερη δημοσιογραφία. Όχι σʼ αυτούς που κουκουλώνουν.
ΥΓ.: Η δίκη με μηνυτή τον κ. Ζήση, τον πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον οποίο επεβλήθη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο 5μηνη αργία (κατά συγχώνευση) για τις παρεμβάσεις του σε δικαστές, συνεχίζεται για… έβδομη μέρα, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στο κτίριο 13 της Ευελπίδων.
***

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Άκουγα τη Δευτέρα το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ALTER, στον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να επαίρεται για τα ανοίγματα στους Άραβες και τα πετροδολάρια που θα μας φέρουν και θυμήθηκα τι έλεγε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ το κόμμα του ως αντιπολίτευση και πολλούς «βαρόνους» της ΝΔ που κατηγορούσαν τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ότι συνεργάζεται με… τρομοκράτες και ότι δίνει… άσυλο στην Ελλάδα σε παλαιστίνιους βομβιστές κ.λπ. Τώρα, κύριε Κεφαλογιάννη, με… τρομοκράτες συνεργάζεστε και περιφέρετε δίσκο εκεί όπου άλλοτε καταγγέλλατε! Αυτή κι αν είναι συνέπεια πολιτικής…
***

Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει Επιτροπή της Βουλής για την Ορθοδοξία όπου εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα. Μιλιά δεν έχει βγάλει για τον χαμό που μήνες τώρα γίνεται με την επιχειρηματική δράση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, συναλλαγές που εκθέτουν την Εκκλησία και δίνουν επιχειρήματα στους εχθρούς της και σʼ εκείνους που θέλουν να διαλύσουν τα θεμέλια του Ελληνισμού και βάζουν… φουρνέλα! Χαμπάρι δεν πήραν οι κύριοι βουλευτές της Επιτροπής; Φοβούνται να πάρουν θέση; Μόνο για ταξιδάκια δωρεάν είναι;
***


Σχολιάστε εδώ