Από το Περιστύλιο…

// Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πυροδοτεί τις συνεδριάσεις της Βουλής ακόμα και σε άσχετα νομοσχέδια. Η Λιάνα Κανέλλη, αλλά και ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέρριψαν ευθύνες στον διοικητή του Αγίου Όρους κ. Δαλακούρα. Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους γνώριζε και είχε δικαίωμα εκ του νόμου να παρέμβει στις εκποιήσεις ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ότι «κακώς βρίσκεται στη θέση του ο κ. Δαλακούρας, εάν δεν σας ειδοποίησε για τις παράνομες αγοραπωλησίες».
«Εφοπλιστής αγόρασε εκείνο το ολυμπιακό ακίνητο, εφοπλιστής διοικεί το Άγιο Όρος. Γιατί να πνιγώ εγώ στη θάλασσα του Βαλτοπεδίου;» αναρωτήθηκε η Λιάνα Κανέλλη. «Δεν θέλω να μπω σε αυτό το πέλαγος».
– Κυρία Κανέλλη, παρά τη διαβεβαίωση, βαλτοπεδήσατε ή βατοπεδήσατε επί οκτάλεπτο, επιχείρησε να τη διακόψει ο προεδρεύων Γιώργος Σούρλας.
– Ο νόμος δεν αναφέρει ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους πρέπει ή μπορεί να κάνει τίποτα μετά την κοινοποίηση. Στη μόνη περίπτωση που θα μπορούσε, ήταν να ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο όμως επίσης κοινοποιούνται αυτά τα χαρτιά, απεφάνθη ο παραβρισκόμενος υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης.
Θ. Κασσίμης: «Κυρία Κανέλλη, μην κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό λέγοντας πράγματα που δεν περιέχονται στον νόμο που διαβάσατε».
Λ. Κανέλλη: «Δεν μπορείτε να λέτε ψέματα. Ο καθένας ερμηνεύει τον νόμο, φτάνει να τον ξέρει, όπως νομίζει».
Θ. Κασσίμης: «Εσείς λέτε ψέματα και λυπούμαι, διότι αυτήν τη στιγμή διαβάσατε έναν νόμο, κυρία Κανέλλη, και μετά κάνετε αγόρευση πέραν του νόμου. Λυπούμαι. Ο λαϊκισμός δεν βοηθάει».
Λ. Κανέλλη: «Δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά. Λέτε ψέματα».
Κάπου εδώ πετάχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Π. Αδρακτάς: «Η Βουλή δεν είναι τηλεόραση, κυρία Κανέλλη» (!)
Και η Λ. Κανέλλη του απάντησε: «Σας παρακαλώ, δεν σας κάλεσαν σε κανένα talk-show και το έχετε παράπονο; Να φροντίσω εγώ να μη με ξαναδιακόψετε».

// Η ένταση και οι καβγάδες προκάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής, που παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις από το εσωτερικό κύκλωμα της τηλεόρασης και προειδοποίησε αργότερα ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έδωσε μάλιστα οδηγίες στους προεδρεύοντες, όταν παρατηρούνται τέτοια περιστατικά και ξεφεύγει η συζήτηση, να διακόπτεται η συνεδρίαση!

// Επιμένει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης να τοποθετείται από το Βήμα της Βουλής και όχι από τα έδρανα, όπως άλλοι συνάδελφοί του. Ο λόγος είναι απλός: «Επιλέγω να μιλάω από το Βήμα για λόγους αισθητικούς. Όταν ήμουν ανταποκριτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς, μου έλεγε ο σκηνοθέτης ότι ο φακός βάζει επτά κιλά. Σε μένα βάζει δεκαεπτά. Είμαι που είμαι παχύς, αλλά με παρουσιάζει και θεόρατο από κάτω. Γι’ αυτό λοιπόν και επειδή βλέπουν και κυρίες -και με έχουν ψηφίσει πολλές κυρίες- επιλέγω να μιλάω από το Βήμα, για λόγους αισθητικούς»!


Σχολιάστε εδώ