αμυντικά

Αίσχος!
lΕνώ η χώρα μαστίζεται από την υπογεννητικότητα, ενώ οι ανυπότακτοι εσωτερικού ξεπερνούν τις 8.000, ενώ οι κατατασσόμενες κλάσεις είναι άκρως ελλειμματικές, η Βουλή έδειξε για άλλη μια φορά τον πατριωτισμό της και τις ανησυχίες της.
lΑπέδειξε ότι πρόκειται περί συνδικάτου.
lΟ βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτης, κατηγορούμενος για ανυποταξία σε ειρηνική περίοδο, παραπέμφθηκε σε δίκη.
lΓια να φτάσει στο εδώλιο έπρεπε να συμφωνήσει η Βουλή, βάσει των νόμων προστασίας βουλευτών, η οποία αποφάνθηκε ότι ορθώς την «κοπάνησε» ο κ. βουλευτής και ότι δεν πρέπει να διωχθεί.
lΑνυπότακτοι όλης της χώρας ενωθείτε. Έχετε αρχηγό βουλευτή που η Βουλή χειροκρότησε την ανυποταξία του.
Νύχτες Μόσχας…
lΗ εταιρεία Rosoboronexport ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προμηθεύσει την Ελλάδα με 420 καινούργια τεθωρακισμένα ΜΒΡ-3. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν ανακοινώθηκε, παρά μόνο ότι οι συμβάσεις προπαρασκευάζονται για υπογραφή.
lΣας θυμίζουμε ότι η προμήθεια των τεθωρακισμένων ανακοινώθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, έναντι 1,2 δισ. ευρώ.
lΠέρασαν 9 μήνες κι ακόμη ετοιμάζουν τα σχέδια συμβάσεων!
lΙδού μια άλλη απόδειξη της αφασίας, της ανικανότητας και της απραξίας της ΓΔΑΕΕ.
lΠρος τα πού να κραυγάσει κανείς, προς τον κ. πρωθυπουργό ή προς τον κ. Αγγέλου;
Βάσω – Βαγγελης 10-1
lΗ Βάσω είναι η κ. Βάσω Παπανδρέου, γνωστή τώρα ως ΣΥΕΘΑ (Σκιώδης υπουργός Άμυνας), η, κατά πολλούς, «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» στα της Άμυνας, όταν υπέγραφε επί Σημίτη, ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, τις υπερκοστολογημένες ή αμφιλεγόμενες εξοπλιστικές εμπνεύσεις…
lΠερασμένα ξεχασμένα.
lΟ κ. Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης είναι, ως γνωστόν, υπουργός Άμυνας. Είναι «ωσεί παρών».
lΗ κ. ΣΥΕΘΑ, πανέξυπνη ούσα και γάτα της πολιτικής, δεν χρειάστηκε πολύ να ενημερωθεί στα της Άμυνας και να χορεύει για τα καλά τη σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ.
lΣτο πρώτο «ματς» για τα πυρομαχικά των αρμάτων δεν χρειάστηκε πολύ η κ. Βάσω για να αποδείξει την αβελτηρία.
Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα
lΕιλικρινά, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί μερικοί ενοχλήθηκαν από το σχόλιό μας, στο προηγούμενο φύλλο, περί ΕΑΔΕΚ (Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου).
lΕμείς είμαστε υπεύθυνοι που ο κύπριος ΥΕΘΑ κ. Παπακώστας δήλωσε ότι το ΕΑΔΕΚ υπήρξε ένα πυροτέχνημα;
lΕάν εθίγετο κάποιος, έπρεπε να διαμαρτυρηθεί γραπτώς.
lΠαρήλθε 10ήμερο και δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο, ούτε από το
ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου εξαγγέλθηκε το περιβόητο δόγμα, ούτε από την κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ. Άρα;
lΓιατί η οργή κατά της στήλης;
Εξ ιδίων τα βέλη
lΠολύ ωραία και με ειρωνική διάθεση τα «έχωσε» στο ΥΕΘΑ ο τέως Εισαγγελέας και Γεν. Διευθ. Εξοπλισμών κ. Γ. Ζορμπάς με δηλώσεις του.
l«Αν η κυβέρνηση είχε υλοποιήσει τα αντισταθμιστικά, οι αμυντικές βιομηχανίες θα είχαν δουλειά για 3-4 χρόνια», είπε. Έριξε, δηλαδή, κι αυτός μια «τουβλιά» στη ΓΔΑΕΕ που φυλάει στα συρτάρια της τους σχετικούς φακέλους.
lΈριξε και δεύτερη όμως, για την προμήθεια των πυρομαχικών αρμάτων, εκφράσας την απορία του που το ΥΕΘΑ δεν εκτελεί απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
lΜα, κ. Εισαγγελεύ, υπάρχει κάποιος ανευθυνοϋπεύθυνος εκεί, που πριν καθίσει σε αυτήν τη θέση δεν ξεχώριζε το κράνος από το ημίψηλο και το άρμα από το τρακτέρ. Είναι εκείνος που γράφει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ και τις ανάγκες του ΓΕΣ στα παλαιότερα των υποδημάτων του.


Σχολιάστε εδώ