Έλαμψε διά της απουσίας της η μειοψηφία

Άλλη μια ανούσια παρουσία της μείζονος μειοψηφίας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ο εκπρόσωπός της Τ. Κάρλες σε έντονο ύφος θυμήθηκε πάλι τα χρέη του… Λογοθέτη και κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι… φορτώνει τον δήμο με δάνεια και υποχρεώσεις. Ο Στ. Γαϊτανάρος, από την πλειοψηφία, του απάντησε στο ίδιο ύφος και έγινε… πανδαιμόνιο. Ο πρόεδρος του Σώματος Κ. Ρεσβάνης διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά μετά η αντιπολίτευση δεν επανήλθε δηλώνοντας ότι αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας…
Η ενέργεια αυτή της μείζονος μειοψηφίας, που δεν γίνεται για πρώτη φορά, προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια, μια και ο ρόλος της είναι εντελώς διαφορετικός απ’ αυτόν που παρουσιάζει. Η μείζων αντιπολίτευση έχει χρέος να ελέγχει τη δημοτική αρχή, να έχει προτάσεις για κάθε θέμα, να αντικρούει ό,τι θεωρεί λάθος και να καταγγέλλει ενίοτε τυχόν αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής.
Η μειοψηφία όμως της ΝΔ στον Πειραιά δεν κάνει τίποτε απ’ όλα αυτά! Είναι ανοργάνωτη, διαλυμένη, χωρίς ομοψυχία και χωρίς κοινή βούληση για οτιδήποτε. Παρασύρεται από τον εκπρόσωπό της -που σημειωτέον δεν αναγνωρίζεται και αμφισβητείται από τους περισσότερους συμβούλους της παράταξης- σε αποχωρήσεις και δεν παράγει το έργο για το οποίο την έστειλε ο λαός του Πειραιά στο δημοτικό συμβούλιο.
Υπάρχουν αναμφίβολα στελέχη στη μείζονα μειοψηφία που έχουν πολιτικό λόγο, εμπειρία, γνώσεις και ικανότητες που σίγουρα μπορούν να προσφέρουν στον Πειραιά. Όλα αυτά όμως… εξαφανίζονται από μια περίεργη εμμονή στις αποχωρήσεις με τις οποίες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να… διευκολύνουν την πλειοψηφία να “περνάει” ανώδυνα ό,τι θέλει! Και αν ο συντονιστής, ο εκπρόσωπος ή όπως αλλιώς θέλει να λέγεται ο κ. Κάρλες, πιστεύει ότι έτσι κάνει αντιπολίτευση, είμαστε σίγουροι ότι ελάχιστοι από τους συμβούλους της ίδιας παράταξης πιστεύουν το ίδιο μ’ αυτόν. Γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εκείνοι που θέλουν και μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση δεν συμφωνούν μ’ αυτήν την απαξίωση του ρόλου τους. Και σε κάθε περίπτωση θα επιθυμούσαν να κάνουν πιο ουσιαστική αντιπολίτευση. Και αυτό απαιτούν οι Πειραιώτες.


Σχολιάστε εδώ