Άγριοι καβγάδες στη Διάσκεψη, που προοιωνίζεται διάλυση

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που στοιχηματίζουν από τώρα ότι ακόμη κι αν αρχίσει τις εργασίες της το επόμενο διάστημα, αυτές δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν.

Μια «πρόγευση» για το τι πρόκειται να γίνει ήταν τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής μ’ έναν άγριο καβγά ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Απόστολο Σταύρου και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος για πρώτη φορά έστρεψε με τόση ένταση τα πυρά του κατά του νυν πρόεδρου Δημήτρη Σιούφα, κατηγορώντας τον ότι «λειτουργεί κομματικά και όχι θεσμικά».

«Μόνον κορμιά δεν έπεσαν…», σύμφωνα με την περιγραφή μέλους της διάσκεψης, ο οποίος μας είπε ακόμη ότι «λίγο έλειψε οι δύο Απόστολοι να έρθουν στα χέρια», όταν στις διαμαρτυρίες του Α. Κακλαμάνη κατά του Α. Σταύρου, επειδή δεν κάλεσε στην Επιτροπή, όπως του ζήτησε η αντιπολίτευση, τους διοικούντες την ΚΕΔ Π. Παπαγωργίου και Κ. Γκράτζιο, ο γαλάζιος πρόεδρος τον χαρακτήρισε «ψεύτη»!

Στο άκουσμα του χαρακτηρισμού ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε έντονα, ενώ στρεφόμενος και κατά τον Δ. Σιούφα, του καταμαρτύρησε ότι καλύπτει τα κυβερνητικά στελέχη, θυμίζοντας του ότι δεν είχε πάρει θέση τον περασμένο Αύγουστο που του επιτέθηκε η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποιώντας επιτακτικά τη φράση «κάτσε κάτω!», όταν έθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών το θέμα της δραστηριότητας του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Η αντιπαράθεση, μάλιστα, ανάμεσα στον νυν και τον πρώην Πρόεδρο συνεχίστηκε κι αργότερα όταν μέσω συνεργατριών τους «βομβάρδιζαν» τους δημοσιογράφους με τις απόψεις τους για το αν μπορεί η Βουλή να ζητήσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου.


Σχολιάστε εδώ