358 υπερκαλύπτουν το εισόδημα 2,3 δισ. ανθρώπων!

Βερολίνο, Νοέμβριος του 1989.
Η πτώση του περιβόητου Τείχους ΤΕΛΕΙΩΣΕ το σοβιετικό μοντέλο του κομμουνισμού.

Νέα Υόρκη, Οκτώβριος του 2008.
Η πτώση της υπερεξουσίας των κερδοσκόπων ΕΝΤΑΦΙΑΣΕ τον μύθο του νεοφιλελευθερισμού.

Οι μονοφαγάδες χρηματοδιψασμένοι έπεσαν, ξεσκεπάστηκαν!
Το διεθνές οικονομικό υπερκράτος που επέβαλε τη στυγνή ανισότητα στον κόσμο κατέρρευσε.

Ήταν θέμα χρόνου η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΘΛΙΨΗ της πλουτοκρατίας.

Άνθρωποι χαρισματικοί, όπως ο καθηγητής Οικονομίας Ντέιβιντ Χάρβεϊ, είχαν προαναγγείλει -με αποδείξεις- την παταγώδη χρεοκοπία της «παγκόσμιας κυβέρνησης» των επιχειρηματιών.

Ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ, στο πολύκροτο βιβλίο του «Νεοφιλελευθερισμός – Ιστορία και Παρόν», παρουσίασε συντριπτικά στοιχεία που προκάλεσαν φρίκη και προσημείωσαν το μπαμ και κάτω στο σύστημα του «φασισμού» του χρήματος.

Ιδού τα στοιχεία-σοκ που έφερε στο φως (τεκμηριωμένα) ο διαπρεπής επιστήμονας και συγκλόνισε την υφήλιο:
«Η καθαρή περιουσία (1996) των 358 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο ήταν ΙΣΗ (άκουσον άκουσον) με το εισόδημα του φτωχότερου 45% του παγκόσμιου πληθυσμού. Δηλαδή, 2,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων!» Και συνεχίζει:
«Ακόμα χειρότερα, οι 200 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο υπερδιπλασίασαν τον καθαρό πλούτο τους στα 4 χρόνια (1994-1998). Δηλαδή, περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια!». Και κλείνει με τα απίστευτο και όμως αληθινό:
«Τα περιουσιακά στοιχεία των 3 πρώτων στη λίστα πλουσίων ήταν το 1998 (κρατήστε την ανάσα σας) περισσότερα από το AEΠ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών. Δηλαδή 600 εκατατομμυρίων κατοίκων!»

Μετά από αυτά τι να προσθέσεις;

Περαστικά μας!

Φ.Σ.


Σχολιάστε εδώ