τυποΘεσσαλονίκη

Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 29/9 6.630, Τρίτη 30/9 6.570, Τετάρτη 1/10 8.380, Πέμπτη 2/10 ΑΠΕΡΓΙΑ, Παρασκευή 3/10 7.110, Σάββατο 4/10 6.560 και Κυριακή 5/10 23.170.

~ Εννοείται πως η «Μακεδονία» ακόμη αποκρύπτει την κυκλοφορία της και, όπως όλα δείχνουν, αυτό αποτελεί σταθερή επιλογή της προκειμένου να απευθύνεται στις διαφημιστικές εταιρείες χωρίς μετρήσιμα στοιχεία. Τίποτε δεν είναι τυχαίο…

~ Υποσχέσεις πως οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, που σύμφωνα με τον νόμο Παυλόπουλου θα πρέπει να αποχωρήσουν (συμπληρώνουν τον ανώτατο επιτρεπόμενο χρόνο παραμονής στην εταιρεία, σύμφωνα με τον νόμο του υπουργείου Εσωτερικών), θα… διασωθούν και θα παραμείνουν στην εργασία τους έδωσε ο ισχυρός ανήρ της Αγίας Παρασκευής και πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μπράβο!

~ Υποψίες τεράστιου σκανδάλου αναδίδει η ιστορία με την κατασκευή στη Θεσσαλονίκη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από τα σκουπίδια, που έσκασε προκαλώντας σάλο στα πολιτικοδημοσιογραφικά κυκλώματα της Θεσσαλονίκης (δείτε στη σελίδα του «Βαρδάρη»). Η «Ελευθεροτυπία» και η «Μακεδονία» το σηκώνουν το θέμα, ενώ τόσο ο «Αγγελιοφόρος» όσο και τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα το… εξαφάνισαν. Και καλά ο «Αγγελιοφόρος» δεν το άγγιξε, καθώς το θέμα αφορά στον εκ των ιδιοκτητών του Γιώργο Μπόμπολα. Και καλά η TV 100 το πέταξε στα αζήτητα, καθώς σε αυτό εμπλέκονται οι Παπαγεωργόπουλος και Ζουρνάς (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος, υποδεικνυόμενος από τον δήμαρχο). Αλλά η ΕΤ3, η δημόσια -δήθεν- τηλεόραση της Θεσσαλονίκης; Με ποιο δικαίωμα πνίγει ένα τόσο σημαντικό θέμα; (Αρκεί ως εξήγηση το γεγονός πως ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού υπήρξε επί σειράν ετών εκπρόσωπος Τύπου του «συνδέσμου», ενώ επί χρόνια εργάστηκε στο γραφείο επικοινωνίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου;)

~ Το γεγονός πως τα μεγάλα κανάλια των Αθηνών δεν ασχολήθηκαν με το θέμα δεν προκάλεσε έκπληξη. Την ώρα που στην κεντρική πολιτική σκηνή υπάρχει ορυμαγδός εξελίξεων, πού να περισσέψει τηλεοπτικός χρόνος για τη φουκαριάρα… την επαρχία.

~ Από τη γενική αυτή απουσία διαχωρίστηκε το Mega, που ετοίμασε και μετέδωσε μεγάλο ρεπορτάζ για να εκθειάσει τις επιχειρηματικές δράσεις του Μπόμπολα στην αλυσίδα διαχείρισης απορριμμάτων Θεσσαλονίκης. Αφού στο ρεπορτάζ εξυμνήθηκε η μονάδα επεξεργασίας βιοαερίου -που λειτουργεί για περισσότερα από δέκα χρόνια- ακολούθησε συνέντευξη του προέδρου του συνδέσμου ΟΤΑ Γιάννη Ζουρνά, όπου υπερηφανευόταν για τις επιτυχίες του και δήλωνε (μόνος του στην κάμερα) πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με… διαφάνεια. (Θου Κύριε…)

~ Έτσι για να ξέρουμε από τι γλιτώσαμε, μπορεί να μας πει κανείς τι απώλειες θα είχε το ταμείο των δημοσιογράφων αν δεν αποκαλυπτόταν η ιστορία των δομημένων ομολόγων και τα αποθεματικά μας παρέμεναν εκεί που τα είχε οδηγήσει η παρέα των ποντικών της δημόσιας περιουσίας;


Σχολιάστε εδώ