Τρικ για παραμονή Ψυχομάνη η πρόταση για Φρισκ;

Με ποικίλες αντιδράσεις από τις ομάδες έγινε γνωστή η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση για να αναλάβει αρχιδιαιτητής, πρόεδρος δηλαδή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Άντρες Φρισκ. Το αν θα περάσει ή όχι η πρόταση αυτή και το αν θα την εγκρίνει η Σούπερ Λίγκα, στην οποία έριξε το μπαλάκι η ΕΠΟ, είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτήν τη στιγμή, μιας και οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, αλλά και οι ομάδες δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση, καθώς η πλειοψηφία τους λέει «ναι μεν, αλλά θέλουμε ολοκληρωμένη πρόταση».

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 16 του μήνα, η λίγκα θα συζητήσει το πολύ μεγάλο αυτό θέμα για να λάβει απόφαση, αλλά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η άποψη μέλους τους διοικητικού συμβουλίου της λίγκας, ο οποίος μας έλεγε ότι «η πρόταση αυτή είναι τρικ της ΕΠΟ για να παραμείνει αρχιδιατητής ο Γιώργος Ψυχομάνης». Τον σημερινό πρόεδρο της ΚΕΔ, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε μέχρι τις εκλογές της ομοσπονδίας στις 4 Οκτωβρίου, άρα έχει λήξει, θέλει κατά πληροφορίες να διατηρήσει στη θέση του ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Όμως, η επιθυμία του αυτή σκοντάφτει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος είχε θέσει θέμα Ψυχομάνη στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και αυτό ακριβώς επιχειρείται να ξεπεραστεί, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος της διοργανώτριας της Α΄ εθνικής, το οποίο επέμενε πως αυτός είναι ο αρχικός στόχος.

Το τι θα γίνει, προσθέτουμε εμείς, είναι δύσκολο να προβλεφθεί από τώρα και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμη και την ανάληψη της θέσης του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από τον σουηδό πρώην διαιτητή. Αν βέβαια τα πράγματα είναι όπως τα λεει το στέλεχος της λίγκας, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον χώρο της διαιτησίας, τότε δεν θα δούμε κανένα Φρισκ και θα παραμείνει ο Γιώργος Ψυχομάνης. Εκείνο που χρειάζεται, προσθέτουμε εμείς, είναι ότι για να γίνουν καλύτερες και πιο τίμιες οι διαιτησίες δεν χρειάζονται ξένοι διαιτητές, χρειάζεται να αφεθούν ελεύθεροι και να μην επηρεάζονται οι έλληνες διαιτητές και παράγοντες διαιτησίας και να μην ξαναϋπάρξουν παράγκες στο μέλλον.


Σχολιάστε εδώ