Στο εδώλιο…

Δεν αποκλείεται μια αποχώρησή του να συνδυαστεί με το… κλείσιμο των θεμάτων αυτών, τα οποία, όμως, προς το παρόν είναι θηλιά στον λαιμό του, τον δικό του και της ομοσπονδίας.

Εντός του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι στενοί του συνεργάτες, Βασίλης Χατζηαποστόλου (αναπληρωτής πρόεδρος), Γιάννης Οικονομίδης (εκτελεστικός γραμματέας) και Γιώργος Γκιρτζίκης (ταμίας), θα κάτσουν στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών, λόγω της δικηγορικής ιδιότητας του κ. Γκαγκάτση, κατηγορούμενοι για απιστία και πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος, τα οποία δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε κακουργήματα όπως ζητά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Η απιστία αφορά στη διάθεση το 2004 επιχορήγησης 650.000 ευρώ σε δύο σωματεία της Φλώρινας, τη στιγμή που δεν δικαιούνταν να λάβουν πάνω από 5.000 ευρώ. Η ΕΠΟ έδωσε τα χρήματα για λογαριασμό του υφυπουργείου Αθλητισμού, υφυπουργός τότε ήταν ο εκ Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, αλλά το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι αυτό είναι προς δικαστική διερεύνηση.

Η κατηγορία της πλαστογραφίας αφορά στο ότι φέρεται να πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του τότε α’ αντιπροέδρου και προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου στα πρακτικά της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ, έτσι ώστε να φαίνεται ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν ομόφωνα. Η ιστορία αυτή και μια πιθανή απαλλαγή έχει σχέση με το ότι ο κ. Κανελλόπουλος είναι φαβορί για να είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Πέραν αυτών, όμως, εκκρεμεί στον ανακριτή η υπόθεση των έργων στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Άγιο Κοσμά, τα οποία εκτελέστηκαν με ευθύνη της ΕΠΟ χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό που απαιτούσε ο νόμος.

Όσο για τα φορολογικά, όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, έχει ήδη βεβαιωθεί πρόστιμο 4,8 εκατ. ευρώ από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) για παραβάσεις κατά τη διαπραγμάτευση και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Το πρόστιμο έχει ήδη διαβιβασθεί προς είσπραξη στην εφορία της Νέας Σμύρνης, όπου ανήκει η ΕΠΟ, ενώ υπάρχει και πόρισμα της ΥΠΕΕ για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου το 2005 σε κυπριακή εταιρεία αντί 860.000 ευρώ, η οποία, όμως, εταιρεία τα είχε ήδη πουλήσει στην ΕΡΤ προηγουμένως αντί 1,4 εκατ. ευρώ. Το πόρισμα αυτό έχει διαβιβασθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.


Σχολιάστε εδώ