Στον Εισαγγελέα το άλλο δώρο των 80 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ στον Μυτιληναίο

Τη διερεύνηση του σκανδάλου του «δώρου» των 80 εκατ. ευρώ, που έκανε η ΔΕΗ στον Ευάγγελο Μυτιληναίο με την απόφασή της να μετατρέψει τη μονάδα παραγωγής ρεύματος της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» από αυτοπαραγωγική σε συμπαραγωγική, διέταξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

Ο κ. Σανιδάς επικαλείται τη μηνυτήρια αναφορά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δημοσιεύματα εφημερίδων του περασμένου Σεπτέμβρη (σ.σ.: σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνει το «Π» που αποκάλυψε το σκάνδαλο τον περασμένο Μάιο!), καθώς και αιτήσεων ακύρωσης που έγιναν στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης περί τροποποίησης των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών «Αλουμίνιον της Ελλάδας» και ζητά από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τα μέλη της PAE έχουν τελέσει αξιόποινη πράξη και ιδιαίτερα αυτήν της παράβασης καθήκοντος και απιστίας.

Ο κ. Σανιδάς ζητά συγκεκριμένα να ερευνηθεί πώς, ενώ χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» άδεια αυτοπαραγωγού, που είχε ως συνέπεια μάλιστα να λάβει και οικονομικές ενισχύσεις προκειμένου να προμηθεύει το λειτουργούν εργοστάσιο της παραγωγής αλουμινίου με ηλεκτρικό ρεύμα, η εταιρεία πέτυχε να μεταλλαχθεί η άδεια αυτοπαραγωγού σε άδεια ανεξάρτητου παραγωγού και εάν αυτό έγινε σύννομα, εν όψει και του γεγονότος ότι επιτυγχάνει πλέον η εταιρεία να αγοράζει από τη ΔΕΗ φθηνό ρεύμα και να πωλεί το παραγόμενο από το εργοστάσιο της σε πολύ υψηλότερη τιμή.


Σχολιάστε εδώ