στα ενδότερα των ομάδων

Ξαφνικά έγιναν όλα ειδυλλιακά στον Ολυμπιακό. Εκεί που τον Αύγουστο έψαχναν όλοι τις πτήσεις για την Ισπανία, ώστε να διευκολύνουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν καβάλα στο άλογο.

Αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τους κλυδωνισμούς σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, σε συνδυασμό με ορισμένα θετικά μηνύματα που έστειλαν κάποιοι παίκτες τους. Έτσι, στον Πειραιά άρχισαν να οραματίζονται τη δημουργία νέας αυτοκρατορίας, βασιζόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι διαθέτουν αρκετούς νέους παίκτες που δείχνουν ικανοί να κολυμπήσουν στα βαθιά νερά του πρωταθλητισμού.

«Αν πάρουμε το εφετινό και βγουν παράλληλα οι τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου, τότε θα βλέπουν για άλλα 10 χρόνια τις πλάτες μας», έλεγε πρόσφατα ο Σάββας Θεοδωρίδης. Κι όταν μιλάει ο συγκεκριμένος παράγοντας στα ποδοσφαιρικά στέκια ξέρουν ότι είναι σαν να ακούγεται η φωνή του Σωκράτη Κόκκαλη.

Είναι ο αντ’ αυτού ο Θεοδωρίδης. Το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό διατηρούν ανοικτή επικοινωνία μαζί του, ακόμα και όσοι δεν λένε ούτε καλημέρα με τον Κόκκαλη.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που θα σας αναφέρω και συνέβη αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, στην οποία πήγε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Κάποια στιγμή ο Κόκκαλης αναφέρθηκε στην κόντρα του Βίκτορα Μητρόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, το κινητό του Θεοδωρίδη πήρε φωτιά. Ανάμεσα σε όσους τον κάλεσαν ήταν και ο πρώην ισχυρός άνδρας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Επειδή όμως αναφέρθηκα στον Κόκκαλη, να δώσω την πραγματική διάσταση στο βασικό θέμα της τελευταίας εβδομάδας. Αναφέρομαι στην προοπτική να αναλάβει ο Άντρες Φρισκ τη θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ.

Η ανακοίνωση των συζητήσεων του Γκαγκάτση με τον Σουηδό συμπτωματικά έγινε μία εβδομάδα μετά την κατηγορηματική τοποθέτηση του Κόκκαλη ότι επιτέλους πρέπει κάτι να αλλάξει στην ελληνική διαιτησία. Και, βεβαίως, μετά την απαίτησή του να αντικατασταθεί ο Ψυχομάνης στην ηγεσία της ΚΕΔ.

Μία λεπτομέρεια που προσπέρασαν αρκετοί, διότι έπεσαν με τα μούτρα στον Φρισκ. Εκεί επικεντρώθηκαν όλοι και φυσικά θέλησαν να μάθουν τη γνώμη των ομάδων για το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιος ξένος τα καθήκοντα του αρχιδιαιτητή.

Έτσι, όμως, αποσύνδεσαν πλήρως τον πρόεδρο του Ολυμπιακού από τις εξελίξεις. Αν και οι δηλώσεις του έγιναν πριν από μία εβδομάδα.

Να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο δείχνουν μετά τις πρόσφατες επιτυχίες.

Θα επαναλάβω κάτι που έχω πει πολλές φορές. Οι ισορροπίες στην ομάδα του Πειραιά είναι λεπτές και κάθε στιγμή μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω.

Ο Κόκκαλης, βέβαια, το γνωρίζει και γι’ αυτό ασχολείται καθημερινά με την ομάδα. Ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια ψάχνει το αφεντικό της ΠΑΕ και κάνει τους πάντες να βρίσκονται στην τσίτα και να υπερβάλουν εαυτούς για να μην τον δουν στην κατάσταση στην οποία τον έζησαν πέρσι οι παλιοί.

Φυσικά ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στις άλλες δύο μεγάλες ομάδες, στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Εκεί τα αποδυτήρια μοιάζουν με ναρκοπέδιο και τόσο ο Χεν Τεν Κάτε όσο και ο Γιώργος Δώνης δείχνουν να έχουν χάσει τον έλεγχο.

Οι γκρίνιες, βέβαια, θεωρούνται κάτι φυσιολογικό σε κάθε ομάδα έπειτα από αρνητικά αποτελέσματα. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, όμως, τα προβλήματα προκαλούνται από την έλλειψη εμπιστοσύνης των παικτών στους προπονητές τους.

Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «κιτρινόμαυροι» διαδίδουν ότι ο Τεν Κάτε και ο Δώνης βρίσκονται σε σύγχυση εξ αιτίας της πίεσης για άμεσα αποτελέσματα. Με συνέπεια να μπερδεύονται στις επιλογές τους και να μην μπορούν να καταλήξουν σε ένα σχήμα, ώστε αυτό να ρολάρει καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Αν ο Βιτόλο συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και μείνει στον Άρη, τότε προβλέπω να περνάει δύσκολες ώρες ο Νάτσο Γκαρσία. Ειδικά εάν βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και ο Μπατιόν, τον οποίο εξακολουθούν να πιστεύουν οι «κίτρινοι» παρά την περιορισμένη προσφορά του έως τώρα.

Αν ανέβει και αυτός, τότε σίγουρα θα μάθει ο Βολιβιανός τη διαδρομή πάγκου – κερκίδας, σαν κι αυτή που ακολουθεί για να πηγαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην πατρίδα του προκειμένου να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ψάχνεται για επιθετικό ο Φερνάντο Σάντος, καθώς έχει διαπιστώσει ότι μόνο από τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μπορεί να περιμένει τη διαφορά. Το κακό για τον Πορτογάλο είναι ότι του χρεώνουν τη συγκατάθεσή του για την απόκτηση των Μπακαγιόκο και Αναστασάκου.

Οι δύο παίκτες παίρνουν λίγο χρόνο συμμετοχής στα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ και δεν έχουν καταφέρει να βρουν ρυθμό. Αλλά, όπως λένε όσοι τους έχουν δει στις προπονήσεις, ούτε εκεί πείθουν πως μπορούν να βοηθήσουν, αν και ο Σάντος άναψε πράσινο φως για την απόκτησή τους με το επιχείρημα ότι ως εναλλακτικές λύσεις θα προσέφεραν αρκετά.

Έκανε την έκπληξη ο Βασίλης Σεβαστής και προχώρησε στη συμφωνία με τον Στέργιο Τσιφτσόγλου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΣΕΓΑΣ. Κι όμως, ο πρόεδρος της εν λόγω Ομοσπονδίας τόνιζε κατηγορηματικά ότι φαβορί για αρχιπροπονητής στίβου ήταν ο Ευαγγελόπουλος.

Πήρε αρκετούς δημοσιογράφους στον λαιμό του ο Σεβαστής. Όπως, όμως, έλεγαν όλοι όσοι έπεσαν στην γκέλα, δεν έφταιγε ο πρόεδρος γι’ αυτό, αλλά «όσοι του άλλαξαν γνώμη το τελευταίο 24ωρο πριν την απόφαση του ΔΣ».


Σχολιάστε εδώ