Σε μία βδομάδα θα είχε γίνει η επιστροφή όλων, λέει ο Εφραίμ

Αυτό υποστηρίζουν εκπρόσωποι της Ι. Μονής Βατοπεδίου και του Ηγουμένου της κ. Εφραίμ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία τους για την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σ’ αυτή τη λύση.

Εκφράζουν μάλιστα μεγάλη έκπληξη για το γεγονός ότι προτίμησε η κυβέρνηση και η πολιτεία να μπει σε μια δικαστική περιπέτεια η οποία, είτε αντιδράσει είτε απέχει η Μονή, θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 6 με 7 χρόνια.

Όλ’ αυτά έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους και τους παράγοντες που κινούνται γύρω από το Μοναστήρι και τον Εφραίμ και η μόνη εύλογη εξήγηση που δίνουν είναι ότι επελέγη μια τέτοια σκληρή γραμμή από τον πρωθυπουργό για πολιτικές σκοπιμότητες. Ότι δηλαδή στην περίπτωση που υιοθετούσε μια άμεση και ταχεία διευθέτηση του ζητήματος με εφ’ όλης της ύλης αναστροφή των ανταλλαγών, καραδοκούσε τότε ο κίνδυνος να κυριαρχήσει η υποψία ότι πράγματι για ό,τι έγινε, για όλες δηλαδή τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις, είχε προϋπάρξει συναλλαγή και συνεννόηση.

Προτίμησε, εκτιμούν, να στείλει το θέμα στις δικαστικές καλένδες θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι είναι σκληρός, άτεγκτος και ότι δεν συμβιβάζεται με τίποτα και για κανέναν.

Εν κατακλείδι, οι άνθρωποι της Μονής κάνουν λόγο για πλήρη αδιαλλαξία Καραμανλή.

Η άποψη πάντως ότι προτάθηκε από πλευράς Ι.Μ. Βατοπεδίου ο απλός και εύκολος δρόμος της εξωδικαστικής διευθέτησης επιβεβαιώνεται και από επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ι.Μ. Βατοπεδίου κ. Φώτη Κρεμμύδα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ημερομηνία 23/9/08, την οποία έχουμε στα χέρια μας.

Η πλευρά Εφραίμ, μέσω αυτής, εμφανίζεται πρόθυμη να δεχθεί, όπου αυτό είναι εφικτό (δεν μεσολάβησαν δηλαδή μεταβιβάσεις σε τρίτους), την ακύρωση κάθε ανταλλαγής και την επιστροφή, θα λέγαμε σχηματικά, με δάνεια έκφραση από τη διπλωματία στο «status quo ante».

Διαψεύδουν τον «σωφέρ»

Στο μεταξύ, σε ερώτηση που έγινε προς συνεργάτες του Εφραίμ, εάν έχουν κάποια βάση όλα αυτά που ισχυρίζεται από τηλεοράσεως ο δηλών ότι υπήρξε κατά το παρελθόν ο οδηγός του ηγούμενου -περί μεταφοράς των Εφραίμ – Αρσένιου στο σπίτι του κ. Ρουσόπουλου κ.λπ.- η απάντησή τους ήταν κατηγορηματική: Ουδέποτε υπήρξε οδηγός του Εφραίμ και όλα όσα ισχυρίζεται αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κατηγορηματικές διαψεύσεις για τα λεγόμενα του φερόμενου ως οδηγού του Εφραίμ έκαναν τόσο ο πρώην υφυπουργός κ. Μπασιάκος όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί ότι ήμουν σε τέτοιου είδους και μορφής συναντήσεις».


Σχολιάστε εδώ