Ριφιφί στο εφάπαξ και ανθυπασπιστών

Εξοργισμένα στελέχη του στρατεύματος καταγγέλλουν την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις του Νόμου 3648 (Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις), άλλα ειπώθηκαν στη Βουλή και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και άλλα δημοσιεύτηκαν τελικά στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρουν, ενώ ο υπουργός διαβεβαίωσε ενώπιον της Βουλής και στην αιτιολογική έκθεση ότι η ρύθμιση για την προαγωγή των ανθυπασπιστών σε αξιωματικούς στα 20 χρόνια, αντί των 21 που ίσχυε μέχρι τότε, αφορά μόνο τους ανθυπασπιστές που «προέρχονται από τις παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών και των τριών όπλων, στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε απαλείφθηκε από το ΥΠΕΘΑ συγκεκριμένη φράση, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ίδιο τσουβάλι των προαγωγών οι απόφοιτοι των Ανωτέρων Σχολών Υπαξιωματικών με τους εθελοντές / εθελόντριες απευθείας κατατάξεως υπαξιωματικούς.

Ο προφανής στόχος, λένε, ήταν να εξυπηρετηθούν έτσι ορισμένοι παρατρεχάμενοι (άνδρες και γυναίκες) αυτής της κατηγορίας, που συνωστίζονται στα γραφεία της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Για αντίστοιχη παραπλανητική μεθόδευση κατηγορούν την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και στην περίπτωση του άρθρου 39 που προβλέπει ότι από 29/2/2008 παύει να υπολογίζεται το επίδομα εξομάλυνσης στον υπολογισμό του εφάπαξ, το οποίο δίνεται από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Με ποιο δικαίωμα, αναρωτιούνται, βάζουν χέρι στα Μετοχικά Ταμεία και διερωτώνται αν ρωτήθηκαν σχετικά οι διοικήσεις των Ταμείων και αν το γνωρίζουν αυτό οι στρατιωτικές ηγεσίες και των τριών όπλων.

Όπως αναφέρουν, πρόκειται για 300 ευρώ περίπου, πολλαπλασιαζόμενα με τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας (από 25 έως 35) του κάθε αποστρατευόμενου.

Κάτι που σημαίνει, όπως λένε, ότι από δω και μπρος το εφάπαξ που θα παίρνουν όσοι αποστρατεύονται θα είναι μειωμένο από 7.500 έως 10.500 ευρώ περίπου.

Σε όσους δε το έχουν ήδη εισπράξει και έχουν αποστρατευτεί μετά την 29η Φεβρουαρίου 2008, τα Ταμεία είναι υποχρεωμένα και ψάχνουν να βρουν τρόπο να πάρουν τα εν λόγω χρήματα πίσω!


Σχολιάστε εδώ