«Πόλεμος» ΠΑΜΕ – Παρέμβασης για τους κλωστοϋφαντουργούς

Βαριές οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) στον «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ των δύο παρατάξεων, με αφορμή τις εκλογές του… σωματείου των κλωστοϋφαντουργών βορείου Ελλάδος. Τα αίτια είναι άλλα προφανώς και σοβαρότερα, οι συνέπειες όμως θλιβερές…

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί για νοθεία τα στελέχη του ΣΥΝ (σ.σ.: Δεν κατονομάζεται καν η παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση) στο Σωματείο Ιματισμού Θεσσαλονίκης. Το ΠΑΜΕ μιλά για «καραμπινάτες παρατυπίες και αναφέρεται σε διαγραφές μελών, ακόμη και σε συμμετοχή στην ψηφοφορία εργαζομένων, άσχετων με τον κλάδο. Και κατηγορεί την ΠΑΣΚΕ για συνέργεια.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ απάντησε στην επίθεση του ΠΑΜΕ και αναφέρεται σε περιστατικά που δεν περιλαμβάνουν οι καταγγελίες της παράταξης.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως μέγιστο πολιτικό ολίσθημα «η επίθεση της βουλευτού του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντζίδου, της προσωπικής της φρουράς και του στελέχους του ΠΑΜΕ Σ. Ζαρανόπουλου, με προπηλακισμούς, βρισιές και τραμπούκικο τρόπο, σε γυναίκες συνδικαλίστριες κατά την έναρξη των εκλογών των σωματείων τους».

Και καλείται το ΚΚΕ να αποδοκιμάσει τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της βουλευτού, αναφέροντας πως τέτοιες ωμές κομματικές παρεμβάσεις θυμίζουν άλλες εποχές…


Σχολιάστε εδώ