ΠΕΙΡΑΪΚΕΣ περιηγήσεις

// Αύριο το απόγευμα στις οκτώ θα πραγματοποιηθούν από τη Νομαρχία Πειραιά και τον Δήμο Κορυδαλλού τα εγκαίνια της αναπλασμένης πλατείας Μερκάτη στον Κορυδαλλό, συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. και προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Μετά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και της Γιώτας Νέγκα. Επιτέλους, να διασκεδάσουν και λίγο οι Κορυδαλλιώτες, που με τα προβλήματα, την ανεργία και την ακρίβεια έχουν χάσει το χαμόγελό τους. Σε λίγο, θυμηθείτε το, εάν γίνουν και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις, οι δημότες θα μαζεύονται στις πλατείες ξανά, όπως παλιά, μόνο και μόνο για να κουβεντιάσουν χωρίς να ξοδευτούν και να ξεφύγουν λίγο από τη ρουτίνα.

// Κατεβάζουν τα νυστέρια οι χειρουργοί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας από την 1η Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας ετησίως, αυτήν τη στιγμή λειτουργούν πέντε από τις δώδεκα χειρουργικές αίθουσες, ενώ έξι από τις 16 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι επίσης κλειστές.

// Ομόφωνα αθωώθηκε ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά για φθορά σε κάμερες παρακολούθησης στη Νίκαια. Πριν από τέσσερα έτη, με πρόσχημα την τρομοκρατία είχαν στηθεί κάμερες στη Νίκαια και η δημοτική αρχή τις απενεργοποίησε, μη δεχόμενη την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Και καλά έκανε.

// Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών ανακοίνωσε πως η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 750 μεταφέρεται από τον Άγιο Αντώνιο στο Αττικό Νοσοκομείο και μετονομάζεται πλέον σε «750 Αττικό Νοσοκομείο – Στ. Μετρό Αιγάλεω – Νίκαια». Συνειρμικά δε, αξίζει να αναφερθεί πως η Άνω Νεάπολη στη Νίκαια πάσχει από προμήθεια εισιτήριων και οι κάτοικοι ζητούν να γίνει κιόσκι του ΟΑΣΑ, για να μπορούν να τα προμηθεύονται χωρίς να ψάχνουν…

// Με τον φόβο των πλημμυρών ζουν οι κάτοικοι της Νίκαιας, του Περάματος, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του Άνω Ρέντη, επειδή η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί τους δήμους και τις νομαρχίες ως ώφειλε, ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα γραφειοκρατικό χάος μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ, νομαρχιών και δημάρχων. Η Αττική έχει περίπου 100.000 φρεάτια και δεν έχουν καθαριστεί ούτε τα 25.000. Θα έρθει βαρύς χειμώνας και θα έχουμε πάλι προβλήματα.

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Σχολιάστε εδώ