Παιδικός σταθμός σε κάθε δήμο από τη Νομαρχία Αθηνών

Τη δημιουργία παιδικών σταθμών σε όλους τους δήμους που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα της Νομαρχίας Αθηνών ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους 48 δημάρχους.

Όπως επισήμανε ο νομάρχης Αθηνών, τα έργα για την κατασκευή παιδικών σταθμών σε κάθε δήμο θα χρηματοδοτηθούν από πόρους της Νομαρχίας Αθηνών μέχρι του ποσού του 1.000.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες εξοπλισμού και λειτουργίας θα βαρύνουν τους ίδιους τους δήμους.

«Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας», όπως είπε ο κ. Γ. Σγουρός, «είναι να δώσουμε λύση σ’ ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να βρουν θέση για τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό».

Μιλώντας νωρίτερα προς τους δημάρχους, ο νομάρχης Αθηνών είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «η δραματική έλλειψη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών επηρεάζει άμεσα και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, διότι πολλές μητέρες λόγω του αυξημένου κόστους των ιδιωτικών σταθμών επιλέγουν να μην εργάζονται για να ευρίσκονται με τα μικρά παιδιά τους», προσθέτοντας ότι η εικόνα σήμερα δείχνει ότι το 40% του συνόλου περίπου των λειτουργούντων σταθμών είναι δημοτικοί και το 60% ιδιωτικοί.


Σχολιάστε εδώ