ο Δαίμονας των δημαρχείων

*** Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τη δημοτική παράταξη «Μαρούσι – Πόλη και γειτονιά» που πήρε μέρος στις εκλογές με επικεφαλής τον Στάθη Ραγκούση. Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών και της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, ότι τα τιμολόγια, τουλάχιστον τα περισσότερα, που χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες εργασίες και είχαν σχέση με υλικά της προεκλογικής περιόδου, είναι από ανύπαρκτη εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία Επενδυτικές Εκδόσεις ΕΠΕ με έδρα την Καλλιθέα. Πήγε η ΥΠΕΕ στην έδρα της εταιρείας και βρήκε έναν τσαγκάρη να μπαλώνει παπούτσια. Όπως καταλαβαίνετε, κάποιοι πλήρωσαν μεγάλα ποσά για την εξόφληση των τιμολογίων που εκδόθηκαν για ανύπαρκτες δουλειές. Είμαι περίεργος να δω ποια θα είναι η συνέχεια!

*** Οι άνθρωποι έχουν μπλέξει την ταλαιπωρία και την περιπέτεια με τη Δικαιοσύνη. Προκαλούν την τύχη τους. Αναφέρομαι στα στελέχη και στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Πρόσφατα έγινε ένας διαγωνισμός για την εκμίσθωση ενός δημοτικού αναψυκτηρίου. Μιλάμε για διαγωνισμό που πρέπει να αποτελέσει μνημείο διαφάνειας για τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Άλλη μέρα πήρανε τις προσφορές, άλλη μέρα τις ανοίξανε και τελικά το μαγαζί το πήραν δύο γυναίκες που προσφορά είχε δώσει μόνο η μία. Τσίρκο Μεντράνο η όλη διαδικασία. Προχθές το πρωί ένας επιχειρηματίας που είχε πάρει μέρος στον διαγωνισμό και διαχειρίζεται καμιά δεκαριά μαγαζιά σε άλλους δήμους, πήγε με εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πάρει όλον τον φάκελο που κατοχύρωνε τον πλειοδότη. Πριν πάει στα γραφεία της επιχείρησης, τον άκουσε όλο το δημαρχείο αναφορικά, όπως ισχυρίστηκε, με την πρωτοφανή μεθόδευση ενός διαγωνισμού που είχε αποτέλεσμα πριν καν ξεκινήσει. Δήμαρχε, τι συμβαίνει;

*** Το έχω γράψει αρκετές φορές, αλλά προφανώς αξίζει να το επαναλάβω, αφού διαπιστώνω ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Έχουμε ασκήσει αυστηρή κριτική σε δεκάδες στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πολύ σκληρή. Ποτέ όμως δεν κάναμε, ούτε θα κάνουμε, οποιαδήποτε αναφορά κάτω από τη μέση για κανέναν. Μου είχαν στείλει ηχητικό υλικό που αφορά υποψήφια δήμαρχο. Μου γράφουν λοιπόν τα συντρόφια από τη Σαλαμίνα ότι «τα πιάσαμε», «τα βρήκαμε», γι’ αυτό δεν γράφω κουβέντα. Δεν πειράζει. Πείτε ό,τι θέλετε. Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας για να είμαστε εντάξει απέναντί σας.

*** Με αλχημείες προσπαθεί ο Δήμος Καλλιθέας να περισώσει τις δημοτικές επιχειρήσεις. Οι υπάλληλοι βέβαια, επειδή αγωνιούν για το μεροκάματό τους, καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι μόνο παράταση χρόνου και όχι οριστική λύση. Συγχωνεύτηκαν δύο δημοτικές επιχειρήσεις και έγινε μονομετοχική άλλη μία. Αστεία πράγματα. Τα ελλείμματα παραμένουν τα ίδια. Αργά ή γρήγορα οι υπάλληλοι θα βγουν στους δρόμους, αφού το λογιστήριο θα είναι μείον.

*** Για τον Ιανουάριο ορίστηκε το δικαστήριο με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Ελληνικού. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απιστία και εκβίαση. Έτσι λέει η κατηγορία. Πρόκειται για μήνυση που είχε κάνει επιχειρηματίας της περιοχής. Πολύ σοβαρή υπόθεση. Ας κρατάμε όμως μικρό καλάθι!

*** Μια και ο λόγος για διώξεις στελεχών αυτοδιοίκησης, να σας ενημερώσω επίσης ότι ούτε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζάγκρης, θα γλιτώσει το σκαμνί. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ08/2167 εισαγγελική παραγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά πέντε προσώπων, μεταξύ των οποίων και του Ζάγκρη. Τα αδικήματα είναι για άμεση συνέργεια σε απάτη, ηθική αυτουργία, υπεξαγωγή εγγράφων. Η υπόθεση αφορά τον Δήμο Μαραθώνα. Την κύρια ανάκριση ανέλαβε η 9η ανακρίτρια Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου. Τώρα καλείται ένας ένας να απολογηθεί. Τα αδικήματα είναι κακουργήματα και επισύρουν ακόμη και προφυλάκιση. Καλά πάμε. Άντε παιδιά, ο επόμενος.

*** Αυτές είναι δουλίτσες. Με τη διαδικασία μελέτη-κατασκευή, και ό,τι σημαίνει αυτό, η διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων έδωσε έργο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στη μόνιμη σχεδόν εταιρεία που αναλαμβάνει έργα στη δυτική Αττική, του επιχειρηματία Θάνου. Όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο. Πολλά τα λεφτά, ρε παιδιά. Αυτές είναι ωραίες δουλειές. Θυμάμαι πάντως ότι ο σημερινός τοπάρχης Σαράντης, όνομα και μη χωριό, όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος επί διοικήσεων Ταμπακίδη, πριν χρόνια, κάτι τέτοια τα κατήγγελλε και μάλιστα είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου δίνοντας «φακέλους» στον μετέπειτα δήμαρχο Κώστα Τρίγκα. Μου φαίνεται ότι κάτι είχε δώσει και για την εταιρεία με την οποία σήμερα συνεργάζεται. Μάλλον θυμάμαι καλά. Χρόνια πολλά, παιδιά.

*** Εάν αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων είναι μεγάλο φάουλ. Η νεολαία ΠΑΣΟΚ στον Βύρωνα, διαμαρτυρόμενη για την αύξηση των δημοτικών τελών, ανάρτησε ένα πανό σε κεντρικό δρόμο. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Η οργάνωση έστειλε και μια επιστολή στον δήμο λέγοντας ότι σε 10 ημέρες, με δική της ευθύνη, θα ξηλώσει το πανό, αφού θα είναι πλέον γνωστή στους κατοίκους η θέση τους. Όπως μου είπαν υπάλληλοι της καθαριότητας, πήραν εντολή την ίδια ημέρα να κατεβάσουν το πανό. Την εντολή την έδωσε ο αντιδήμαρχος.

*** Περνάω από τον Δήμο Περιστερίου αρκετές φορές! Οι κεντρικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε φοινικολεωφόρους. Απίστευτη ομορφιά, που δεν την έχω δει σε άλλον δήμο. Αυτή η εικόνα συμπληρώνεται από καινούργιο φωτισμό με λαμπτήρες αισθητικής παρουσίασης. Είναι φανερό ότι αυτά έγιναν από σοβαρούς ανθρώπους, με μελέτες ουσίας. Ο Παχατουρίδης προχωρεί ακάθεκτος.

*** Μια λαμπερή γυναίκα, που έδινε τη βοήθειά της σε όποιον τη χρειαζόταν, έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για τη σύντροφο του πρώην δημάρχου Βύρωνα Ρογκάκου. Την είχα γνωρίζει και είχα ενθουσιαστεί. Καλό ταξίδι, κυρία Βασιλική.


Σχολιάστε εδώ